GABY VANDENABEELE - 1e Nat. Tulle 5735 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Dentergem – Het zat er aan te komen, de grootmeester uit Dentergem zat op vinkenslag, en op de nationale wedstrijd uit Tulle voor jaarlingen haalde hij zijn slag thuis. “Ricardo” B13/3056024 werd om 14.37.57 u geklokt en met 1342,80 m haalde hij de nationale overwinning binnen. Dit brengt de totaalscore op 97 provinciale en 7 nationale overwinningen voor Gaby Vandenabeele.
Reeds op zeer jonge leeftijd maakte Gaby kennis met duivensport op topniveau. Vader Gentiel was een echte vakman en vader en zoon hadden reeds meerdere podia bestegen vooraleer Gaby in 1976 voor eigen rekening begon. Hij ging er zo fel tegenaan dat hij zich in 1985 verplicht zag om het halve fondspel vaarwel te zeggen en dit betekende de springplank naar internationale erkenning.

In 1988... na een indrukwekkende carrière zorgde de “Rambo” met 1e nat. Bourges 13154 d voor een echte voltreffer. En dan werd begonnen aan het tijdperk van de “Kleinen”... “Wittenbuik”... en de “Bliksem” die een kleinzoon is van de “Wittenbuik”. De “Bliksem” is een doffer met een machtig palmares... een supervlieger en een superkweker... en de aanvoerder van een bloedlijn met een geweldige verervingskracht. Zijn opvolger is de “Rudy” die in 2013 de 1e nat. Asduif Fond Jaarse werd.
Gaby Vandenabeele kwam aan de start met een ploeg van 17 oude en 37 jaarse weduwnaars. De weduwnaars werden een eerste keer gekoppeld op 1 februari en er werd 5 dagen gebroed. De tweede koppeling vond plaats op 20 maart en toen hebben sommige duiven gelegd en andere niet. Het opleren gebeurde in 5 etappes en vervolgens Arras... 2x Clermont... Fontenay... Tours... Bourges... enz. “Ricardo” had het ongeluk in een rampvlucht te verzeilen... bleef enkele weken thuis... werd opnieuw op gang getrokken... vloog Compiègne en ging daarna de mand in voor Tulle... om zijn come back te vieren met een nationale overwinning.

De weduwnaarsploeg wordt in principe om de twee weken gespeeld. Na aankomst van een wedstrijd wordt er kweekmengeling gevoederd. In het drinkwater zijn er elektrolyten of kruidenthee met honing. Daarna wordt er Vandenabeele-mengeling gevoederd tot twee dagen voor de inkorving. De laatste twee dagen wordt het dan 80 % “Vandenabeele” + 10 % zonnebloempitten + 10 % kempzaad. Aan de mengeling wordt er altijd een handvol lijnzaad toegevoegd per twee kilo voeder. Ook krijgen de vliegduiven iedere week gekiemde granen... van een mengeling zonder maïs of erwten. Iedere woensdag gaat er Kapuvit (vitamines) in het drinkwater en iedere maandag Naturaline.
Voor aanvang van het vliegseizoen werd er 5 dagen behandeld tegen trichomonas. Een viertal weken geleden werden de flyers een Spartrix opgestoken. Ook zo’n vier weken geleden werden de hokken ontsmet met Koudijs Droogontsmetter en verder werd er niets meer ondernomen tegen luchtwegeninfecties. Maar het ligt voor de hand dat wanneer het goed gaat men best zoveel mogelijk van zijn duiven afblijft.
Gaby speelt het klassiek weduwschap zonder extra motivatie. Het ganse seizoen werden de weduwnaars ingekorfd zonder nestschotel of duivin. Er wordt gekozen voor rust wanneer de duiven in de mand gezet worden. Voor de inkorving van Tulle werd er van deze regel afgeweken en kregen de doffers hun duivin in hun nestvak. Bracht dat de motivatie voor een schitterende nationale overwinning ?
“Ricardo” is een blauwe doffer uit de middelmaat. Het is een witoger met een prima vleugel die momenteel twee pennen gestoten heeft. Gaby miste de eindrush van zijn nationale winnaar want hij zat op het computerscherm naar de aanmeldingen te turen. Het was meteen duidelijk dat dit een keivroege duif was. Meer nog... “Ricardo” tekende voor de nationale overwinning Tulle jaarduiven !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.