WILLY DANIELS - 1e Nat. Chateauroux 5887 jaarse en snelste van 27.028 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Kessel - Willy Daniëls (65) is een diamantbewerker met pensioen. Eerder al in 2008 won hij de 1e Nationaal Argenton. In juni dit seizoen werd hij de nationale winnaar Chateauroux tegen 18.676 oude duiven. Afgelopen weekeinde werd zijn “Anny” de nationale winnares tegen 5.887 jaarlingen uit Chateauroux. Willy had 1 oude... 3 jaarse... en 10 jonge duiven in de race.
 Willy Daniëls speelt met 16 duivinnen op het klassiek weduwschap. Met oude doffers wordt er niet gespeeld. De duivinnen werden een eerste keer gekoppeld op 1 december en trokken een koppel jongen groot. Er volgde geen tweede koppeling meer en de duivinnen vertrokken aanvang vliegseizoen op het weduwschap.

“Anny” B14/6082129 is een blauwe duivin uit de kleine middelmaat. Ze is zeer goed gebouwd en ze heeft een zachte pluim. Het is een kalme duif en ze heeft momenteel 2 pennen gestoten. Om gelijke tred te houden met de snelste duiven die op internet aangemeld werden moest Willy in Kessel om 16.50 u klokken. Maar als een weerlicht schoot “Anny” naar de spoetnik en enkele ogenblikken later wees de klok 16.44 u ! Dat dit opnieuw een topduif zou worden was meteen duidelijk.
“Anny” deed het in 2015 lang niet slecht en haar seizoenspalmares vermeldt o.a. 12e nat. Chateauroux 25.710 d., 6e Zone La Souterraine 1740 d., 44e Zone Guéret 5821 d., 156e Zone Bourges 7739 d. De nationale zege uit Chateauroux is uiteraard de kers op de taart.

Voor aanvang van het vliegseizoen werd er 6 dagen behandeld tegen trichomonas en sindsdien werd er niet meer “gekuurd”. Voor het seizoenbegin werd er ook 3 dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties.
 De duivinnen gaan iedere week de mand in. Ze hebben alle nationaals gevlogen met uitzondering van Montlucon. Zaterdag bij aankomst van een wedstrijd wordt het dieet met biergist en lookolie. Zondag en maandag wordt het ook nog dieet. Op dinsdag en woensdag wordt het 1/2 dieet + 1/2 sportmengeling. Op donderdag (inkorving) wordt het 100% sportmengeling met snoepzaad.
 Willy Daniëls is aan een boerenjaar bezig en misschien hebben we de laatste stunt nog niet gezien van de kampioen uit Kessel!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.