Uitslag enquête NPO

Onderwerp: 

Na het aantreden van het nieuwe bestuur van de NPO, was één van de eerste attentiepunten het opzetten van een enquête onder alle leden. Het heeft even geduurd, maar ondertussen is de uitslag bekend.

De uitleg bij de enquête begint als volgt:

De Nederlandse Postduivenhouders Organisatie (NPO) heeft onder haar leden een enquête gehouden waarin de leden is gevraagd naar hun visie op de NPO, de afdelingen en verenigingen, over de competitie en de communicatie.
Van de ruim 18.500 enquêtes die zijn verstuurd, zijn er ongeveer 5000 ingevuld geretourneerd, een score die grote betrokkenheid van de leden bij de NPO laat zien en ook een representatief beeld geeft van de meningen van de leden.

 

De stuurgroep die betrokken is bij de organisatieontwikkeling van de NPO heeft aangegeven dat bij de route naar een krachtige duivensportorganisatie altijd de duivenliefhebber centraal moet staan. De NPO wil met de antwoorden uit deze enquête de postduivenliefhebber een stem geven in de ontwikkeling van de sport, de organisatie en haar beleid.

In deze eerste analyse hebben wij ons beperkt tot het algemene beeld van de beoefenaren op de duivensport en de NPO. Wij zijn niet ingegaan op alle sport- en wedstrijdspecifieke elementen. De schat aan gegevens uit de enquête op dit onderwerp kunnen voor de wedstrijdorganisatoren van grote waarde zijn en worden op een later moment ter beschikking gesteld.

Wat ons opvalt, is dat de meerderheid van de leden voorstander is van maximaal 2 vluchten per weekend, maar wel met een verdere minimum- en maximumafstand dan vandaag gebruikelijk is, en dat voor vrijwel alle disciplines.

Het volledige verslag van de enquête kunt u hieronder downloaden.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.