ROGER BRUNINX - 1e Nat. Chateauroux 24.611 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Roger Bruninx.Genoelselderen – Genoelselderen is een dorp in Limburg waar momenteel de bomen tot in de hemel groeien! Roger Bruninx (71), een mekanieker met pensioen, won twee weken geleden de 1e nat. zone Bourges bij de oude duiven en bij de jaarlingen. Een prestatie die al wat stof deed opwaaien in het mooie Limburg, maar afgelopen weekend stak hij nog een tandje bij. Op Chateauroux werd hij met veel panache de nationale winnaar tegen 24.611 jaarlingen.

De basis van zijn kolonie wordt voornamelijk gevormd met duiven van Willem de Bruijn, Reeuwijk (Nl). Daarbij kwam ook van het beste van Eddy Janssens, Zandhoven en er werd aan samenkweek gedaan met de tandem Lossignol-Vlaeyen, Buddingen (voorheen Lossignol-Kemerlinck). Roger had 6 oude en 6 jaarse in de korf voor Chateauroux en 8 vlogen zich in de prijzen in de club.

In Genoelselderen wordt er het totaal weduwschap gespeeld met 27 doffers en 18 duivinnen. Een 10-tal zomerjongen moet het verschil tussen het aantal doffers en duivinnen aanvullen. Doffers en duivinnen werden in januari gekoppeld en trokken een koppel jongen groot. De doffers trainen tweemaal daags, de duivinnen slechts één maal per dag.

De winnaar B18-2060524 “Chateauroux’ke”De nationale winnares is het “Chateaurouxke” B18/2060524 en zij is een laatje van 2018 maar zij versierde in haar geboortejaar toch een 7-tal prijzen. Het is een kalme duivin uit de middelmaat die momenteel nog geen pen gestoten heeft. Het is een duivin rechtstreeks van het hok Lossignol-Kemerlinck uit B17/2152482 “Witbuik” (NL14/1060442 “Olympic” - Willem de Bruijn x NL14/1060428 “Klein Blauw - Willem de Bruijn) x B15/2102723 “Klein Geschelpt” (B12/3056891 - Wim Logie x B11/2108385 “Cindy).

Roger heeft de eindrush van zijn kampioentje niet gezien want plots zat het “Chateaurouxke” op de hoek van het huis. Hij dacht dat het een nakomer van Sens was maar het was zijn Chateauroux-winnares in al haar glorie. Als voorbereidende wedstrijden werd er vitesse gevlogen, vervolgens Sourdun, Melun en Sens. De nationale wedstrijd uit Chateauroux was het debuut op de grote halve fond.

Bij aankomst van een wedstrijd krijgt de vliegploeg een mengeling van 50% sport + 50% dieet voorgezet en in het drinken zijn er elektrolyten. Op woensdag en donderdag wordt er opgevoederd met sportmengeling (5 verschillende soorten onder elkaar gemengd). Gedurende 3 à 4 dagen krijgen de vliegduiven kattenbrokjes voorgezet in navolging van Willem de Bruijn.

Binnenzicht hokken.De medische begeleiding werd dit seizoen beperkt gehouden tot een behandeling van enkele dagen tegen trichomonas. Er worden wel regelmatig oogdruppels toegediend. Gedurende 1,5 dag worden de befaamde “gele druppels” toegediend via het drinkwater.

Bij de inkorving voor de grote halve fond krijgen doffers en duivinnen hun partner niet te zien. Op woensdag worden de duivinnen wel “gelapt” en bij thuiskomst mogen ze in de gang voor de hokken voorbij de doffers paraderen. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze 3 à 4 u samen. De volgende opdracht voor de vliegploeg is Argenton.
Sinds Roger Bruninx Willem de Bruijn leerde kennen wordt er een heel strenge selectie toegepast. Kopvliegen is een vereiste en 5x per 10-tal is een absolute must.
Een fantastische prestatie op Bourges en nu de nationale overwinning op Chateauroux! Ze hebben de conditie te pakken in Genoelselderen.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.