Overlijdensbericht Karel Boeckx

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Een fenomenale duivenmelker gaat van ons heen.
Karel Boeckx (°21 oktober 1936) is gestorven op 6 mei 2020 in het ziekenhuis van zijn Turnhout.

Enkele jaren geleden kreeg Karel al een serieuze verwittiging: ernstige problemen met de gezondheid. Maar hij herstelde en voelde zich de laatste tijd goed.

Zondag 19 april deed Karel in de voormiddag zijn dagelijkse fietstochtje en keek in de namiddag op televisie naar een retro aflevering van de koers.
Een vriend die in het ziekenhuis gelegen had kwam aan de deur (maar niet over de vloer vanwege social distancing) om bij te praten. Het bezorgde Karel heel veel zin om een tweede keer te gaan fietsen. Zou je dit wel doen, vroeg echtgenote Tilly zich luidop af. Maar uitzonderlijke duivenmelkers zijn doorzetters. Karel wilde de fiets op. Omdat het gemakkelijker is en voor de veiligheid met de meisjesfiets van zijn echtgenote. Daniel was ondertussen aan het werk op het duivenkot.

Hoe het gebeurd is zullen we nooit weten maar twee huizen van zijn eigen huis kwam Karel ten val. Tilly en Daniel werden erbij geroepen. In een mum van tijd waren er twintig omstaanders. Karel had pijn maar op het eerste zicht zag het nog niet heel slecht uit. We moeten een ziekenwagen bellen, zeiden verschillende mensen. De schrik voor corona zat er bij Tilly en Daniel onmiddellijk in. Maar ze durfden er niet tegenin gaan. Anders dachten de mensen nog “hij mag niet naar het ziekenhuis.”

Maar de toestand was ernstig. Karel werd geopereerd: gebroken bovenbeen. Hiervan herstelde hij goed. Tot het noodlot toesloeg. Toen hij op het punt stond om naar huis te mogen uit het ziekenhuis sloeg corona toe. In plaats van naar zijn vertrouwde zetel thuis verhuisde hij naar de corona-afdeling van het ziekenhuis. Iedere dag was er telefonisch contact maar Tilly, Daniel en de rest van de familie hebben hem niet meer teruggezien sinds 19 april. Zijn gezondheidstoestand ging achteruit. Karel moest naar intensieve en ging aan de beademing. Afgelopen weekend joeg hij zijn geliefden de schrik op het lijf en sprak ‘Dit is mijn laatste rit’.

De begrafenis gaat vanwege coronamaatregelen door in intieme kring.

Sportblad De Duif en alle medewerkers wensen Tilly, Daniel en de ganse familie veel sterkte in deze trieste tijden.

Karel Boeckx

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.