CHRIS HEBBERECHT - 1e Nat. St. Vincent 3786 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Evergem - Chris Hebberecht... zoon van Octaaf Hebberecht... is als kind in de duivensport gerold. In 1999 begon hij voor eigen rekening achter het ouderlijk huis. Hij schoot als een komeet naar de top en blijft nu al bijna 15 jaar op topniveau presteren. Een verklaring voor deze hoogconjunctuur is er blijkbaar niet.
Chris Hebberecht : “Als ik dan toch een antwoord moet geven dan zou ik zeggen... regelmaat is zeer belangrijk... de puntjes op de “i”... nog meer inzet van de melker ! Maar het is allemaal verloren moeite wanneer je als melker niet kunt terugvallen op goeie duiven... het alfa en omega in de duivensport."
Chris trok naar het nieuwe seizoen 2013 met een ploeg van 58 oude en 48 jaarse weduwnaars die gespeeld worden op het klassiek weduwschap. De jaarlingen werden een eerste keer gekoppeld begin december en trokken 2 jongen groot. Ze werden een tweede keer gekoppeld einde maart. De oude weduwnaars hebben tweemaal gebroed... een eerste keer begin januari... en een tweede keer einde maart samen met de jaarlingen.
Bij de inkorving worden een drietal duivinnen getoond voor de volledige groep weduwnaars. De doffers krijgen een nestschotel in hun nestvak en wanneer de duivin in hun woonbak springt wordt de doffer bij zijn nekvel gepakt en in de mand gezet.
Met het koude voorjaar had Chris gedacht dat het een van de slechtste seizoenen uit de carrière zou worden. Maar hij heeft niet gewanhoopt en wachtte geduldig op de conditie die moest komen met het betere weer... de zon... en de warmte. In het begin van het seizoen werden er veel prijzen gewonnen maar de echte kopprijzen bleven een beetje in het dak steken. De kentering in de goede zin kwam er met de 5e Nat. Libourne... en de kers op de taart was uiteraard de 1e Nat. St-Vincent oude duiven. In lokaal Eeklo werden het 10 prijzen op Brive van 12 getekende duiven. In lokaal Lokeren werd het 1, 2, 4 van 6 duiven op St-Vincent.
Het medisch plaatje ziet er uit als volgt... eind maart/begin april werd er behandeld tegen trichomonas met 1/6 Flagyl en tegen coccidiose. Verder in de loop van het seizoen wordt er om de drie weken (na een wedstrijd) behandeld met 1/6 pilletje Flagyl. Begin april werd er 4 dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties met Soludox.
Tussen twee fondklassiekers wordt er in het begin van het seizoen 14 dagen rust ingelast... naarmate het seizoen vordert kan dat oplopen tot 3 weken... en voor sommige duiven tot een maand. Bij aankomst van een wedstrijd wordt het vanaf de eerste dag Gerry Plus + dieet tot 5 dagen voor de inkorving. Dan wordt het volle bak sportmengeling + Energy Plus + snoepzaad. De dag voor het inkorven gaan er vitamines over het voeder en regelmatig worden de producten van Dr. Brocamp gebruikt zoals Sedochol... Probac 1000... Probac Energy... oregano, lecithine-olie en ook Topconditie en Luchtwegenmix van Blubke.
Nationaal winnaar is "Evert" B10/4095160... een kleinzoon van topdoffer "Pancho"... een mooie doffer met sterke rug en goed gesloten achteraan. Hij heeft momenteel twee pennen gestoten.
En dan die memorabele zaterdag ! De aanmeldingen op internet werden nauwlettend in de gaten gehouden... er waren nog geen Belgische duiven aangemeld... en dan maar de weduwnaars gelost voor hun dagelijkse training. En plots als een wervelwind duikt er een duif naar de spoetnik... ze wil terug naar buiten lopen maar wordt door een andere weduwnaar naar binnen gejaagd.
Een keivroege duif... maar geklopt door Noel Peiren zo leek in eerste instantie. Maar 2 u later wordt Chris opgebeld door de Belgische Verstandhouding met de melding dat hij de nationale winnaar wordt van deze centimeterspurt. En in de loop van de volgende uren en dagen beginnen de felicitaties binnen te stromen... en Chris wil allen hartelijk bedanken voor deze sportieve geste !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.