PIETER WOORD - 1e Internat. Pau 11.739 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Urk ligt op 1129 kilometer van Pau en dat is geen sinecure wanneer de omstandigheden zoals afgelopen weekeinde zwaar zijn en maar enkele duiven de grens van 1000 mpm passeren. 

Het is een tweejaarse weduwnaar bij zijn eerste marathonopdracht die het flikt. Geklokt om 6.04 ‘s ochtends moet hij tot lang in de avond hebben doorgevlogen en weer vroeg gestart zijn. Hij was ‘vrij fris’ bij aankomst, maar had wel iets geraakt, gezien de zichtbare, zij het lichte beschadiging aan zijn borstbeen.

Als jaarling werd hij alleen op de eendaagse fond gespeeld en was het Pieter zijn eerste duif op Pontoise en op tijd op Issoudun. Hij werd op Pau ingezet op eieren van 10-12 dagen en verraste zondagochtend zijn baas, die hem ineens op de klep zag zitten.

"Hij is van goed soort en het is met deze afstanden en dit weer erg eenvoudig: ze kunnen het of ze kunnen het niet," aldus Pieter.

De Pau-winnaar, na dit exploot omgedoopt tot ‘Powerboy’, heeft als vader een zoon van de ‘Kras Kweker’ van Jos Epping, waar een ronde eieren werd gehaald voorafgaande aan diens verkoping. De moeder van de Pau-winnaar is een dochter van ‘de Jonge Hulk’ x ‘Best Paarsborstje’ (zus beroemde ‘Paasborst’) van Ko van Dommelen.

Er wordt tenslotte ook nog een puike totaalprestatie neergezet met 4 prijzen bij de eerste 275 meldingen nationaal. En dat met 5 duiven in de wedstrijd. Pieter is dus met zijn compagnon Louw van den Berg flink aan de weg aan het timmeren. Vorig jaar wonnen ze ook al internationaal Perpignan!


NL16-1124556 “Powerboy”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.