GEBR. TIMMER - 1e Nat. Sector 3 Melun 6383 d.

Liefhebber: 

Ingen –  is een dorp op de grens van de provincies Gelderland en Utrecht, liggend aan de Nederrijn. Het is ook de woonplaats van de gebroeders Jan (57) en Henk (51) Timmer, maar eigenlijk is de hele familie bij de duivensport betrokken.

Alle duiven zitten bij de zus van Jan en Henk, en Henk woont daarnaast. Jan woont op wandelafstand (1 km) en de zoon van Jan, die voorheen apart met duiven speelde, heeft er nu zijn hok en speelt nu mee onder de naam Gebr. Timmer.
Er wordt gespeeld van 100 km. tot Bergerac, en ondertussen zijn er ook plannen gesmeed om in de toekomst nog verder te spelen, genre Dax en St. Vincent. 
Dit alles gebeurt met zo’n 15 tot 20 oude weduwnaars. Met oude duivinnen wordt hier niet gespeeld, met uitzondering van een enkele duivin voor de overnacht. 
Er werd begonnen met een 50-tal jongen op de hokken van Jan en Henk, en nog 15 die door de zoon van Jan gespeeld werden. Er werd gekoppeld eind januari en de eieren werden overgelegd. De tweede ronde werd ook zelf behouden, en wat er daarna nog gekweekt wordt, gaat weg op bonnen of wordt weggegeven aan vrienden. 
De duiven stammen hoofdzakelijk af van de soorten Hans Hak, Pieter Veenstra en Ad van Zoggel.

Jan: “De jongen zitten op één hok van twee afdelingen, en worden gewoon door elkaar gespeeld. We houden ze gewoon natuurlijk, laten ze maar wat rommelen. 
Zo op het eind van het seizoen zitten ze op alle neststanden, maar de Melun-winnares 19-519 zat op een jong van 7 dagen. Ze ging als 1e getekende de mand in, want twee weken geleden won ze ook al de 170e Nat. S3 Sens 8415 d.
Het is een gewoon duivinnetje, niet groot, eerder klein tot middelmatig. Ik was zelf nog onderweg, maar mijn zoon en broer zagen haar komen uit de goeie richting, ze deed een rondje en vloog toen pats binnen. 
De jongen werden wel verduisterd maar niet bijgelicht en “519” had 2 pennen gegooid maar weer een volle vleugel. De jongen trainen 1x per dag een uur aan huis, verplicht. En de laatste weken werd er af en toe gereden, zo’n 1 of 2x per week zo’n 40 km.
Op medisch vlak doen we zo min mogelijk, we proberen zo ongeveer om de 6 weken wat te geven voor tricho of de luchtwegen, en dat zal nu zo’n maand geleden zijn. Hiervoor vertrouwen we op de producten van Belgica-De Weerd. Wel gaat er 3 dagen per week knoflook in het drinkwater.”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.