EDDY JANSSENS - en zijn Schoon Madammeke

Liefhebber: 

Onderwerp: 

De internationale duivensport organiseerde dit jaar voor de 36e keer een eigen Olympiade. Het evenement staat om de twee jaar op het programma. Eddy Janssens mocht met zijn “Schoon Madammeke” enkele dagen naar Poznan in Polen. 

Ondertussen soigneerde Willy Geluyckens 4 dagen zijn duiven. Er was werk aan de winkel. De vliegduivinnen en duivinnen van de weduwnaars waren begonnen aan een tweede leg en hadden bovendien ook allemaal nog een nest met jongen van ongeveer 3 weken. Bij de kwekers was de tweede ronde enkele dagen voordien uit het ei gekropen. Willy deed het vele werk met overgave en toewijding en daarvoor wil ik hem langs deze weg nog een keer extra bedanken. MERCI, WILLY !!!
En ik, ik mocht op visite in Zandhoven om voor deze krant een bijdrage bij elkaar te harken. Het werd geen zware opgave, maar eerder een leuke ervaring.

Het is maandag 18 maart als ik met mijn autootje tot aan de achterdeur van de familie Janssens rijd. De jonge duiven zitten met tientallen onder de ren die voor beschutting tegen de roofvogels zorgt. De duifjes genieten van de zonnestralen en nemen de omgeving in zich op. Als zijn broer, die in het aanpalende pand woont, “Eddy” laat galmen over de weidse omgeving, komt Eddy tevoorschijn uit de hoek waaruit ik hem verwachtte. 

U las het volledige artikel in De Duif nr. 15.
Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement!


B16-6076059 “Schoon Madammeke”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.