COR JACOBS - 1e Internat. Marseille 10.029 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Heinsberg – Cor Jacobs is een 66-jarige Nederlandse “leraar op rust” die in 2008 naar het Duitse Heinsberg verhuisde. Dit is het meest westelijk gelegen Duitse stadje aan de Nederlandse grens iets ten zuidoosten van Roermond. Voorheen speelde hij al met duiven in Kerkrade, Heerlen en Mariahoop.

Hij houdt van het grote werk en in Heinsberg nam hij de draad weer op.

Marseille is een vlucht die traditiegetrouw populair is bij de Duitse en de Limburgse fondspelers. Logisch gelet op de oostelijke ligging. Gelost op vrijdag om 7.30 u. bij oost tot zuidoostenwind draaide deze verderop naar zuidzuidwest. Ideale omstandigheden voor een mooi verloop. 

Het was om 18.26.47 u. dat “de 371” van Cor Jacobs zijn 861 km lange tocht volbracht had en een snelheid noteerde van 1209 m/m. Daarmee was hij een van de drie duiven die meer dan 1200 m/m maakte. Achteraf voldoende voor de nationale en ook voor de internationale overwinning. Bij het sluiten van de dag waren er 4 van de 12 ingekorfde duiven op het appel en op zaterdagavond ontbraken er nog 3.

Cor spaart zijn duiven niet. Als jaarling krijgen ze al een behoorlijk programma voor de kiezen. 
Het ging eerder dit seizoen ook al naar behoren met o.a. de 4e Nat. van Pau en 27 v.d. 39 op Bordeaux.

Als voeding gebruikt Cor de “goedkoopste” mengeling van Simons en past hij het “geleide volle bak”-systeem toe. Wel vult hij het voer aan met diverse oliën en vetten die ook in de paardenwereld gebruikt worden.
Op medisch gebied vertrouwt hij volledig op Henk de Weerd. Toen de duiven in januari al pennen begonnen te stoten adviseerde Henk hem ook om enkele weken te verduisteren (hij had te lang / veel bijgelicht) en dat bracht het verhoopte resultaat.
Op eieren kregen ze een geelkuurtje.
Als voorbereiding kreeg de winnaar in het begin de programmavluchten en vervolgens nog Bourges, Argenton en Bordeaux voorgeschoteld. 

Tenslotte was het opvallend dat meerdere vroege duiven van Marseille afstamden van midfond- c.q. dagfondduiven. Zo ook “de 371”, zoals je van de pedigree kan aflezen.

DV06953-17-371, internationaal winnaar Marseille.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.