Van Hertem-Schuurmans

VAN HERTEM-SCHUURMANS - 1e Nat. Chateauroux 2721 oude

Van Hertem-Schuurmans

Voor de nationale overwinning Chateauroux ging het richting Limburg. Henri Van Hertem en Lisette Schuurmans wonnen bij de oude duiven en hadden tevens de snelste van alle 18.043 Chateaurouxvliegers.

VAN HERTEM-SCHUURMANS – 1e Interprov. Nevers 2145 oude

Neerpelt – Met Henri Van Hertem en Lisette Schuurmans uit Neerpelt ging ook de interprovinciale zege bij de oude duiven uit Nevers naar Limburg. Hun winnares werd om 16.03.57 u geklokt voor een afstand van 501,607 km en aan 1650,2945 m/m. Met ook nog de 2e plaats interprovinciaal lukken ze een formidabele dubbelslag.

Het volledige artikel las u in De Duif van 24 augustus.
Neem nu een abonnement.

VAN HERTEM-SCHUURMANS – Gouden Duif-winnaar België

Van Hertem-Schuurmans

Neerpelt – We beleven de eerste winterprik. Koning winter regeert in het land en het vriest dat het kraakt. De thermometer geeft -8 graden aan en in Nederland haalt men reeds de schaatsen uit het vet. Wij vinden Neerpelt onder een dun laagje sneeuw en rillend in de ochtendlijke kou.

VAN HERTEM-SCHUURMANS 1e Opvolger & Zilveren Duif, Superstar van het Jaar Fond en 1e Nat. Asduif Kleine halve fond oude duiven

Lisette en Henri deden het super in 2013 ! Ze scoorden hoog in de Gouden Duif-Competitie en in de Nationale Kampioenschappen.

Neerpelt – We trokken... bijna als naar jaarlijkse gewoonte... naar het noorden van Limburg waar de tandem Van Hertem-Schuurmans uit Neerpelt het in 2013 opnieuw behoorlijk bont gemaakt heeft. Met 1e Nat. Guéret 12602 oude duiven en 1e Nat. Chateauroux 6005 jaarlingen waren ze een van de uitblinkers van het nationaal programma van het afgelopen seizoen !

VAN HERTEM-SCHUURMANS - 1e Nat. Chateauroux 5958 jaarse

Van Hertem-Schuurmans

Neerpelt – De laatste twee jaar groeien de bomen echt tot in de hemel bij de tandem Van Hertem-Schuurmans. In 2012 hadden ze twee Olympiadeduiven waarmee ze tot de uitblinkers van het Olympiadegebeuren in Nitra behoorden. In juni wonnen ze met hun “Simen” B10/5120077 de 1e Nationaal Guéret tegen 12.602 oude duiven. Afgelopen weekend haalden ze met hun geschelpte duivin “Girly” B12/5047042 de nationale overwinning tegen 5.958 jaarlingen binnen. Een dubbelslag die heel wat weerklank vindt en die een schitterende bekroning wordt van een uitstekend seizoen.

VAN HERTEM-SCHUURMANS - 1e Nat. Gueret 12.602 oude

Van Hertem-Schuurmans

Appelmans en de tandem Van Hertem-Schuurmans... die samen inkorven en duiven opleren... en alle twee op dezelfde dag de 1e nationaal winnen op dezelfde vlucht... het moet iets zijn zoals een 6 op de Lotto. Was Franky de nationale winnaar bij de jaarduiven... Lizette en Henry Van Hertem- Schuurmans werden de nationale winnaars bij de 12.602 oude duiven. Een verdiende beloning voor vele jaren van oerdegelijk duivenspel !

VAN HERTEM-SCHUURMANS - 1e & 2e Olympiadeduif Fond

De tandem Van Hertem-Schuurmans verzilverde een schitterend 2012 met 1e en 2e Olympiadeduif Fond... en 2e Nat. Asduif Grote Halve Fond KBDB !

Neerpelt - Is een gemeente in het noorden van Limburg... ze grenst aan Nederland... en is allerminst een "dorp zonder geschiedenis" ! De spoorlijn Antwerpen-Mönchengladbach, die Neerpelt en heel de Noorderkempen ontsloot, kreeg van de Duitsers de naam 'Baumwolle-Bahn' (1879) omdat er Amerikaans katoen werd aangevoerd voor de textielindustrie in Mönchengladbach en Krefeld. Met de bouw van de zinkfabriek in Overpelt (1888) begon einde van de negentiende eeuw de industrialisatie... en de vervuiling van de streek.

VAN HERTEM-SCHUURMANS - 1e INTERPROV. CHATEAUROUX 8853 oude

Van Hertem-Schuurmans

Neerpelt - Op nationaal Bourges zorgde de tandem Van Hertem-Schuurmans, Gouden Duif-winnaar in 2007, voor een mooie Limburgse provinciale overwinning. "Britt" B10/5120168, een duivin uit het oude soort x duiven van Jan Van Dam en Gust Cristiaens deed het op Bourges met kopwind en won 1e provinciaal Bourges 2917 o.d. en was teven de snelste van het totale provinciale contingent van 4719 deelnemers.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.