STIJN VAN LAERE - 1e Nat. Asduif Grote Halve Fond & 1e Olympiadeduif Cat. Jaarse

Liefhebber: 

Kruishoutem - Een gemeente bijna op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen maar vooral bekend als de eiergemeente. Tijdens het Paasweekend zijn er de "Gulden Eifeesten" en naast de verkiezing van "eierboer" en "eierkoningin" is er ook een eierworp van op de kerktoren. 

Ze hebben er ook nog het driesterrenrestaurant "Hof van Cleve" waar meester kok Peter Goossens de scepter zwaait ! Hij haalde zijn derde Michelinster in 2005 en mag zich daarmee nu wereldwijd bij de top 20 van de beste restaurants rekenen.

Weliswaar in een totaal andere discipline... maar een jong talent als Stijn Van Laere (23) speelt de laatste jaren gewoon de sterren van de hemel. Al enkele jaren pakt deze jeugdige kampioen uit Lozer... een gehucht van Kruishoutem... uit met een soort duivensport waarmee de concurrentie allerminst kan lachen.

In 2010 werd hij als 3e Nat. Kampioen Jeugd K.B.D.B... 5e Nat. Kampioen Jaarlingen K.B.D.B... 6e Nat. Kampioen Halve Fond Oude K.B.D.B... en 8e Nat. Asduif Kleine Halve Fond Jonge Duiven K.B.D.B. afgevlagd. In 2011 deed hij er nog een schepje bovenop met 1e Nat. Kampioen Jeugd K.B.D.B... 11e Nat. Kampioen Kleine Halve Fond oude duiven K.B.D.B... 2e Superstar van het Jaar Halve Fond "Gouden Duif-competitie" 2011... Winnaar Zilveren Duif "Gouden Duif-competitie" 2011... met maar liefst 51 zuivere eerste prijzen !

Maar in Kruishoutem groeien de bomen werkelijk tot in de hemel ! Het seizoen 2012 werd de kers op de taart met 1e Nationale Asduif Grote Halve Fond K.B.D.B... 1e Nationaal kampioen Jeugd K.B.D.B.... 2e Nationaal kampioen Jaarlingen K.B.D.B... 5e Nationaal kampioen Kleine Halve Fond K.B.D.B... 1e Olympiadeduif Nitra Categorie G ! Zeg maar de grote slokop van de Nationale Kampioenschappen K.B.D.B. 2012 !

Start in 2001

Stijn Van Laere werd in een echt duivennest geboren want zowel grootvader aan vaders- als aan moederskant waren fervente duivenmelkers. Vader José Van Laere speelde vroeger samen met grootvader Roger onder de naam Roger Van Laere & Zoon. Toen grootvader gezondheidsproblemen kreeg werd er gestopt met duiven... maar Stijn had ondertussen wel de passie voor duiven te pakken.

Onder zijn impuls werd er op het huidig adres in 2001 opnieuw gestart met duiven... het eerste jaar alleen met jonge duiven... maar daarna ook met oude duiven en duivinnen. Stijn ging toen nog naar school en een steuntje in de rug van vader en moeder Nathalie waren uiteraard meer dan welkom. Ondertussen werkt hij als laborant in ploegen en dat betekent dat hij meer vrije tijd heeft voor de duiven. De duivenliefhebberij kreeg ondertussen ook een familiaal tintje.

De basis van deze jonge en explosieve kolonie werd in eerste instantie gehaald bij grootvader Roger (Janssen & Imbrecht & Willy Thas))... en later aangevuld met duiven van Jules Humblet, Maastricht... Frederik Everaert, Zwijnaarde... Astère Vergotte, Aalter... Freddy & Jacques Vandenheede, Zingem... Lucien Van Steenbrugge, Kruishoutem... en Luc Crucke, Zingem. De meer recente aanwinsten komen van Francois Tobback, Zemst... en Leekens-Hermans, As.

48 Doffers op weduwschap

Stijn Van Laere kwam aan de start van het nieuwe seizoen met een ploeg van 48 weduwnaars... 19 duivinnen... 100 jongen van de eerste ronde... 50 jongen van de tweede ronde... en 25 koppels kwekers.

De weduwnaars werden rond 15 augustus 2011 gestopt. De beteren mogen dan een koppel jongen groot trekken... de mindere goden daarentegen moeten via de "Ronde van België" alsnog proberen hun plaatsje op het weduwnaarshok veilig te stellen. Daarna wordt er geruid met een goede ruimengeling... veel en verse mineralen... lookolie en biergist over het voeder... en een aanvullend supplementje kleine zaden. Vanaf half november komen de vliegduiven niet meer los.

Op 25 november wordt er gekoppeld voor een vroege ronde... de jongen worden gespeend aan 18 à 20 dagen en gaan samen met de duivinnen naar het hok van de jonge duiven. De tweede koppeling heeft plaats op 10 maart... 5 dagen broeden... de duivin gaat naar de volière en het weduwschap begint.

Bij goed weer staan tijdens het drijven van de tweede broedperiode de eerste opleervluchtjes geprogrammeerd... het gaat tot 30 km in een 8-tal opleervluchtjes. Daarna wordt het 2 x Arras... 2x Clermont... de halve fond en Blois als eindpunt. Normaal gaan de doffers iedere week de mand in en bij de inkorving wordt steeds de duivin getoond... vrij kort in het begin... maar naarmate het seizoen vordert wordt de periode van samenzijn iets langer.

In de vroege lente wordt er slechts eenmaal daags ('s avonds) getraind... in het begin met de vlag. Vanaf eind april tweemaal daags... telkens zo'n driekwartier. Het trainingsgedrag is belangrijk... de groep die wegtrekt... wanneer er "snee" op zit... en stipjes hoog in de lucht... zo ziet men het graag. De weduwnaars worden wegens het straatlicht verduisterd van eind februari tot eind april.

Overstap naar de zware halve fond

Mooie liedjes duren niet lang... zeker niet in de duivensport ! Wanneer men met regelmaat van een klok de vloer aanveegt met de concurrentie wordt dat uiteraard niet in dank afgenomen en wordt er gepoogd die "kwelduivel" op de ene of andere manier voetje te lichten. Ook Stijn Van Laere ontsnapte hier niet aan en werd op sommige plaatsen uitgesloten van deelname.

Dus... in 2012 werd er overgeschakeld naar de zware halve fond (450 km)... met dezelfde duiven... maar met een licht gewijzigd voederschema. Er wordt tot algehele tevredenheid Matador gevoederd. Op zaterdag bij aankomst van een wedstrijd wordt er "Turbo" gevoederd en zijn er elektrolyten in het drinkwater. Op zondag 1/2 "Turbo" + 1/2 Start... maandag 1/2 "Start" + 1/2 "Vlieg" en "Bony" in het drinkwater... op dinsdag 1/2 "Vlieg" + 1/2 "Turbo"... op woensdag 1/2 "Vlieg" + 1/2 "Turbo"... op donderdag (inkorvingsdag) 's morgens 1/2 "Vlieg" + 1/2 "Turbo" en vitamines in het drinken. Op de middag wordt er 100 % "Turbo" gevoederd met daarna zuiver water in de drinkpot. Het voederschema kan lichtjes aangepast worden in functie van de lastigheidgraad van de komende wedstrijd (dag vroeger of later starten met 100 "Turbo").

De weduwnaars worden tijdens het vliegseizoen individueel gevoederd in hun woonbak maar drinken uit een gezamenlijke drinkpot. Er worden geen pinda's of extra mais verstrekt tijdens het opvoederen. Na thuiskomst van een wedstrijd blijven doffers en duivinnen in het begin 15 minuten samen... later tijdens het seizoen kan dat oplopen tot 3 à 4 uur. En dat Stijn Van Laere de zware halve fond al degelijk onder de knie heeft bewijst zijn titel van 1e nationale asduif op de Grote Halve Fond !

Duivinnen op weduwschap

Het ploegje van 19 duivinnen wordt ook op 25 november gekoppeld... trekt een koppel jongen groot... en mag aansluitend nog eens leggen. De tweede koppeling vindt plaats begin maart... er wordt opnieuw een nestje gebouwd... de duivinnen vatten in april het nieuwe seizoen aan op een nestpositie... en zitten begin mei op weduwschap.

Ze worden tezelfdertijd opgeleerd als de doffers... ze hebben hetzelfde vluchtprogramma als de doffers... en het samen thuiskomen met de doffers levert geen problemen op. Ook vanaf half mei wordt er tweemaal daags getraind... heel vroeg in de morgen... en heel laat 's avonds... ofschoon de duivinnen niet zo hard trainen als de doffers (25 minuten).

Eens de duivinnen op weduwschap zitten worden ze opgesloten in hun woonbakken om het onderling paren te vermijden. De tussenschotten tussen de woonbakken zijn iets langer gemaakt dan normaal zodat de dametjes elkaar niet kunnen zien wanneer ze door de tralies van hun nestvak eten en drinken. Toch zijn er ieder jaar 3 à 4 "afvallers" die uit de vliegploeg moeten verwijderd worden omdat het onderling paren niet kan vermeden worden. De duivinnen krijgen tijdens het opvoederen naar de wedstrijd toe een lichtere voeding dan de weduwnaars (langer "Start") om de lust tot onderling paren wat te temperen... en ze worden uiteraard iedere week gespeeld.

Jonge duiven

Er worden 100 jongen van de vroege ronde en 50 jongen van de tweede ronde gefokt en aan de ouderdom van 18 dagen worden ze gespeend en gaan ze met de duivinnen naar het hok van de jongen duiven. Ze krijgen een onderkomen op een viertal hokken (die staan wel onderling met elkaar in verbinding)... de geslachten blijven de ganse zomer samen want de piepers worden niet met de schuifdeur maar op een nestje gespeeld.

De jonge bende wordt verduisterd van begin februari tot eind mei... van 18 u tot 8 u 's morgens en worden daarna niet meer bijgelicht. Begin mei wordt er gestart met opleren... de jongen worden 10 à 12 keer weggevoerd (zeer belangrijk)... en worden gespeeld op de westenlijn (komen zo beter uit de juiste richting). Het wordt dan Arras... 1x Clermont... de halve fond (Ablis) tot en met Orleans. Eens de eerste vluchtjes in de vleugels worden de jongen tussendoor niet meer opgeleerd.

Op het hok van de jonge duiven kan er genesteld worden in de woonbakken en achter links en rechts wat schuine plankjes. Het jonge volkje moet uitsluitend zijn motivatie vinden in een nestpositie... en gelukkig maar zijn de jongen vrij snel paarrijp en ook paarlustig. Meestal zijn de geslachten niet evenredig verdeeld en worden er een 15-tal oude duivinnen op het hok gebracht. Maar er zijn natuurlijk ook jongen die niet gepaard zijn en die moeten "het" dan maar doen voor hun schabje.

Van zodra de eerste nestjes gebouwd worden wordt er tweemaal daags getraind... in het begin een half uur verplicht... daarna wordt het vrije training. Tijdens het eerste nestje volstaan alle nestposities om goed te presteren... nadien worden de beste resultaten behaald op jongen van 7 en 14 dagen. Stijn heeft in het verleden de jonge bende gespeeld op de schuifdeur maar in vergelijking met het nestspel bleek dat een tegenvaller te zijn.

Medisch

Het seizoen voor de weduwnaars en duivinnen eindigt half augustus en meteen gaat ook de medicamententrommel op slot. Na de "Ronde van België" (15/10) wordt er gedurende 10 dagen behandeld tegen paratyfus maar niet ingeënt.

Voor de eerste koppeling wordt er 5 dagen behandeld tegen trichomonas... en indien nodig ook tegen coccidiose. Voor aanvang van het vliegseizoen gaat Stijn met zijn flyers op controle bij dierenarts Van der Cruyssen, Oosterzele. In 2012 werd er dan 5 dagen behandeld tegen trichomonas (ronidazole) en 7 dagen tegen luchtwegeninfecties (Soludox). Verder in de loop van het seizoen staat er maandelijks een controle bij de dierenarts op het programma en wordt er iedere maand een pilletje tegen tricho (ronidazole / 1/4 Flagyl) opgestoken. Tegen luchtwegeninfecties werd er ook nog tweemaal behandeld met Tylan of Lincospectin.

Bij thuiskomst van een wedstrijd krijgen jong en oud oogdruppels toegediend (product dierenarts). Tijdens de winter gaat er heel veel appelazijn en Naturaline in het drinkwater... tijdens het vliegseizoen is dat minder. De Backs bijproducten... eiwitten en aminozuren... worden ook met regelmaat gebruikt.


B11-4220745 “BLEKEN HARLEY”
1e Vierzon FVOV 761 d.
1e Orleans   257 d.
7e FVOV 3405 d.
2e Orleans FVOV          220 d.
5e Angerville   330 d.
7e Clermont    246 d.
7e Angerville    266 d.
34e Blois IVW      1142 d.
44e Tours IWV  4165 d.
186e Tours IWV     3634 d.

B11-4220745 Bleken Harley


Reeds bekende kampioenschappen 2012
1e Nationale Asduif Grote Halve Fond KBDB
 1e Nationaal kampioenschap Jeugd KBDB
 2e Nationaal kampioenschap Jaarlingen KBDB
 5e Nationaal kampioenschap Kleine Halve Fond KBDB
 1e Provinciaal kampioenschap Halve Fond (1+2)
 1e Olympiadeduif Nitra Categorie G
 1e Algemeen Kampioen Brugse kampioenschappen Asduiven
 1e Supercup Midfond Oude + Jl Brugse kampioenschappen
 1e Jacob Artevelde Kampioenschap F.V.O.V. Orleansvluchten

 

Kampioenschappen 2011

 1e Nationaal Kampioenschap Jeugd K.B.D.B.
 1e Algemeen Kampioen Brugse kampioenschappen Asduiven
 1e Jacob Artevelde Kampioenschap F.V.O.V. Orleansvluchten
 1e Opvolger Gouden Duif
 2e Superstar van het jaar Halve Fond
 11e Nationaal Kampioen Kleine Halve Fond K.B.D.B.

 

Kampioenschappen 2010

1e Algemeen Kampioen Brugse kampioenschappen Asduiven
 3e Nationaal Kampioenschap Jeugd K.B.D.B.
 5e Nationaal Kampioenschap Jaarlingen K.B.D.B.
 6e Nationaal Kampioenschap Kleine Halve Fond K.B.D.B.
 8e Nationaal Kampioenschap Asduif Halve Fond Jonge duiven K.B.D.B.

 

Uitslagen 2012

24/3 Rumes                        587 oude : 1, 2, 3, 4, 5, 14, 15, 33, 52, 54, 55, 56, 66, 87, 126, 129, 144, enz. (39/67)
 07/4 Arras                          161 oude : 1, 3, 6, 8, 15, 16, 17, 19, 26, 27, 28, 38, 48, 64, 65, 71, 76, 79 (18/24)
 14/4 Arras                          370 oude : 1, 8, 9, 12, 13, 15, 23, 24, 25, 27, 29, 30, 32, 48, 49, 50, 51, 65, 68, enz. (31/42)
 14/4 Arras                          188 jaarse : 1, 3, 4, 10, 11, 12, 17, 19, 21, 22, 26, 27, 37, 39, 40, 81, 90 (17/24)
 21/4 Clermont                    190 oude : 1, 2, 6, 7, 36, 37, 62, 73 (8/14)
 21/4 Clermont                    196 jaarse : 1, 2, 7, 8, 35, 45, 46, 73, 97 (9/14)
 21/4 Clermont                    171 jaarse : 2, 3, 4, 5, 6, 7, 7, 19, 20, 21, 22, 30, 38, 44, 70, 73, 78 (17/24)
 21/4 Clermont                    208 oude : 2, 3, 6, 17, 19, 21, 31, 46, 47, 56, 65, 75, 84, 84, 99 (15/24)
 06/5 Clermont                    246 jaarse : 3, 6, 7, 22, 32, 38, 44, 49, 70, 71, 71, 76, 97, 97, 115 (15/20)
 06/5 Clermont                    146 oude : 1, 7, 9, 16, 22, 31, 37, 38, 51, 52, 53, 71, 72 (13/20)
 12/5 Angerville                   501 oude : 1, 3, 4, 9, 13, 24, 59, 77, 103, 241 (10/12)
 12/5 Angerville                   291 oude : 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 16, 18, 19, 20, 22, 25, 26, 28, 29, 30, enz. (24/26)
 12/5 Angerville                  266 jaarse : 5, 6, 7, 15, 21, 22, 31, 62, 77, 92, 93, 98, 104 (13/15)
 13/5 Clermont                   174 jaarse : 2, 4, 14, 22, 27, 58, 59 (7/7)
 19/5 Angerville                  328 jaarse : 2, 5, 19, 20, 21, 33, 69, 75, 104, 123, 133 (11/12)
 19/5 Angerville                  317 oude : 1, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 16, 27, 28, 29, 43, 44, 46, 54, 56, 89, 107, 114, 146 (20/24)
 19/5 Angerville                  287 oude : 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 24, 34, 35, 37, 38, 39, 45, 46, 47, 52 (18/20)
 19/5 Angerville                  330 oude :2, 4, 5, 14, 15, 23, 26, 34, 35, 43, 46, 54, 76 (13/14)
 26/5 Angerville                  201 oude : 2, 3, 5, 11, 14, 21, 26, 30 (8/12)
 26/5 Orleans                     221 oude : 1, 3, 5, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 27, 34, 40, 51, 55, enz. (23/30)
 26/5 Orleans                     257 jaarse : 1, 2, 6, 9, 20, 24, 30, 61 (8/10)
 26/5 Orleans                   3054 oude Provincial : 6, 12, 19, 36, 37, 56, 58, 68, 70, 73, 75, 82, 87, 99, enz. (22/30)
 26/5 Orleans                   3405 jaarse : 7, 18, 44, 49, 143, 198, 245, 608 (8/10)
 02/6 Angerville                  154 oude : 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 15, 18, 19, 21, 25, 26, 27, 28, 37, 38, enz. (23/23)
 02/6 Angerville                  154 oude : 1, 2, 3, 5, 6, 7, 14, 15, 18, 21, 23, 25, 27, 29, 36 (15/16)
 02/6 Angerville                  119 jaarse : 1, 2, 4, 5, 8, 21, 25, 28, 29, 35, 43 (11/11)
 09/6 Angerville                  160 jaarse : 3, 9, 13, 14, 19, 25, 27, 43, 57, 59, 75, 80 (12/13)
 09/6 Tours                         344 oude : 3, 4, 5, 6, 6, 13, 14, 20, 26, 27, 30, 35, 37, 50, 56, 58, 60, 63, 64, 69, enz. (24/32)
 09/6 Tours                         444 jaarse : 1, 2, 8, 24, 42, 54, 80, 115, 129, 143 (10/14)
 09/6 Tours Interwestvl      2355 oude : 3, 7, 10, 11, 12, 20, 22, 40, 66, 69, 77, 105, 108, 186, enz. (24/32)
 9/6 Tours Interwestvl       3634 jaarse : 7, 8, 16, 69, 186, 278, 483, 774, 841, 992 (10/14)
 16/6 Angerville                  139 oude : 1, 5, 6, 8, 10, 15, 17, 19, 20, 21, 29, 29, 31, 32, 36, 45, 46, enz. (21/23)
 16/6 Angerville                  118 oude : 1, 8, 9, 12, 14, 19, 20, 24, 25, 29, 32, 33, 36, 39 (13/20)
 23/6 Tours                         274 oude : 1, 3, 5, 9, 10, 11, 14, 15, 19, 21, 25, 27, 29, 32, 35, 41, 49, 52, 53, enz. (24/32)
 23/6 Tours Interwestvl     2533 oude : 1, 5, 7, 12, 13, 14, 21, 25, 41, 46, 62, 71, 76, 93, 108, enz. (26/32)
 23/6 Tours Interwestvl     4165 jaarse : 3, 6, 10, 14, 30, 44, 53, 86, 258, 300, 435 (11/12)
 30/6 Angerville                  125 jaarse : 1, 3, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16, 38 (13/13)
 07/7 Blois                          199 oude : 3, 4, 7, 8, 11, 13, 15, 18, 22, 24, 27, 29, 30, 31, 33, 40, 41, 42, 46, enz. (24/40)
 7/7 Blois                            218 jaarse : 4, 5, 10, 12, 17, 21, 24, 26, 57, 58, 60 (11/18)
 7/7 Blois                          1306 oude (Interwestvlaamse) : 16, 29, 56, 64, 70, 83, 97, 105, 114, 132, 136, enz. (28/40)
 7/7 Blois                          1522 jaarse (Interwestvlaamse): 36, 52, 73, 79, 93, 130, 152, 156, 352, 354, 356 (11/18)
 7/7 Angerville                    551 jonge : 2, 4, 13, 14, 15, 17, 18, 21, 24, 31, 39, 48, 50, 51, 54, 55, 56, enz. (35/65)
 14/7 Angerville                  362 jonge : 1, 4, 5, 8, 16, 17, 18, 19, 29, 33, 36, 45, 61, 62, 74, 82, 84, 90, enz. (26/52)
 14/7 Clermont                             257 :1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 15, 21, 23, 29, 36, 55, 67, 68, 92, 96, 114 (20/52)
 15/7 Blois                          800 oude (Interwestvlaamse) : 1, 3, 4, 5, 7, 10, 15, 16, 17, 19, 19, 21, 26, 28, 38, enz. (25/27)
 15/7 Blois                        1142 jaarse (Interwestvlaamse) : 1, 2, 3, 6, 9, 13, 20, 28, 30, 34, 192, 274 (12/12)
 21/7 Blois                          143 oude (O.V.V) : 1, 2, 3, 5, 6, 10, 11, 12, 39, 44 (10/14)
 21/7 Blois                          227 jaarse (O.V.V.) : 1, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 15, 18, 50, 55, 75 (12/12)
 21/7 Blois                        1033 oude(F.V.O.V.) : 1, 5, 10, 14, 15, 23, 25, 26, 150, 158, 254 (11/14)
 21/7 Blois                        1636 jaarse (F.V.O.V.) : 1, 7, 12, 17, 19, 28, 34, 42, 46, 151, 188, 286 (12/12)
 21/7 Angerville                  581 jonge : 2, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 22, 26, 27, 31, enz. (42/48)
 28/7 Ecouen                     270 jonge : 1, 2, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 16, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 38, 41, 42, 47, 49, enz. (28/40)
 29/7 Clermont                   566 jonge : 1, 5, 8, 18, 23, 24, 26, 27, 28, 37, 44, 49, 53, 54, 55, 61, 66, 79, enz. (47/56)
 04/8 Vierzon                      461 oude (F.V.O.V.) : 2, 14, 18, 21, 22 (5/10)
 04/8 Vierzon                    761 jaarse (F.V.O.V.) : 1, 15, 28, 102, 178, 183 (6/11)
 05/8 Clermont                   223 jonge : 1, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 14, 18, 22, 32, 40, 41, 42, 44, 45, 47, enz. (27/38)
 11/8 Orleans                     300 jonge : 1, 2, 3, 6, 9, 10, 11, 12, 15, 16, 18, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 31, enz. (36/40)
 11/8 Orleans                      175 oude F.V.O.V. : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 13, 14, 16, 21 (12/12)
 11/8 Orleans                     220 jaarse F.V.O.V. : 1, 2, 3, 5, 11 (5/5)
 11/8 Orleans                    4049 jonge F.V.O.V. : 3, 4, 7, 16, 33, 37, 39, 41, 65, 67, 89, 115, 116, 117, enz. (36/40)
 12/8 Clermont                  267 jonge : 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 22, 40, 42, 48, 49, 66, 102 (21/26)
 19/8 Clermont                  235 jonge : 2, 6, 7, 8, 9, 12, 22, 24, 25, 26, 28, 29, 32, 33, 34, 39, 51, 61, 79 (19/24)
 26/8 Clermont                  200 jonge : 1, 2, 3, 9, 10, 11, 14, 15, 24, 30, 44, 58, 71, 78, 79, 87 (17/26)
 26/8 Clermont                  263 jonge : 1, 2, 3, 4, 5, 11, 14, 24, 28, 52, 56, 70, 83, 99, 112, 132 (16/26)
 26/8 Clermont                  203 jonge : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 27, 28, 29, 30, 31, 46, 50, 60, 100 (21/29)
 01/9 Clermont                  298 jonge : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 22, enz. (29/39)
 01/9 Clermont                  179 jonge : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 26, 31, 32, enz. (25/36)
 08/9 Clermont                  255 jonge : 1, 2, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 22, 25, enz. (38/39)
 08/9 Clermont                    79 jonge : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 15, 16, 21, 22, 28, 29, 29, 31, 32, enz. (24/32)
 08/9 Clermont                     25 oude : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10 (7/8)
 15/9 Arras                        230 jonge : 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 20, 23, 31, 47, 85 (20/24)
 22/9 Arras                        204 jonge : 1, 1, 3, 4, 5, 6, 11, 16, 17, 18, 37, 38, 49, 50, 51, 63, 67 (17/23)
 23/9 Herstal                    104 jaarse : 2, 4, 9, 11, 32, 33, 35, 43, 47 (9/10)
 23/9 Herstal                     180 jonge : 2, 3, 7, 9, 34, 36, 41, 46, 48, 49 (10/14)
 7/10 Waver                       103 oude : 1, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 21, 26, 44, 45, 46 (12/14)
 7/10 Waver                      150 jonge : 1, 2, 3, 5, 9, 13, 14, 32, 33, 45, 46, 48, 58, 63, 70 (15/21)
 10/10 Momignies              223 oude : 1, 2, 3, 4, 26, 27, 28 (7/12)
 10/10 Momignies            191 jaarse : 1, 2, 11, 23, 24, 26, 27, 35, 90 (9/10)
 10/10 Momignies             225 jonge : 1, 2, 3, 11, 19, 20, 21, 102, 104 (9/10)
 14/10 Sint-Truiden           101 oude : 1, 2, 3, 5, 6, 7, 27, 28, 32, 49 (10/12)

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.