JOOST DE SMEYTER - de tovenaar van Melden

Liefhebber: 

Aan de vooravond van het nieuwe seizoen gaan we op de koffie bij Joost De Smeyter, de tovenaar van Melden. En toveren deed hij in 2018 met een 1ste internationaal Barcelona duivinnen met ‘Floorke’ en 1ste internationaal Narbonne met ‘Celsius’. De hoogvorm was aanwezig in de voltallige vliegploeg. Joost scoorde maar liefst 12 noteringen in de top 25 nationaal en 24 noteringen binnen de top 100 nationaal. 

Anno 2019, na een winter vol vieringen en andere mooie duivenevenementen, staat de focus bij Joost op het aanstormende seizoen. Niet meer zo afgetraind als in zijn wielerperiode, maar de blik verraadt begeestering en een grote motivatie om er tegenaan te gaan. Vragen of hij er klaar voor is, was dan ook vrij overbodig.

“Geen enkele aanloop naar het seizoen is hetzelfde. Het vraagt veel flexibiliteit van de duivenliefhebber om toe te werken naar het nieuwe seizoen. Ook voor mij werd het ieder weekend wikken en wegen. Kunnen de duiven in de mand of blijven ze beter thuis. Ondertussen ken ik iedere weersite al van voor naar achter. Naast het meegeven of niet meegeven was het ook zoeken in de voeding. Standaard voeder ik zeer licht in de aanloop van het seizoen. Ik gebruik hiervoor de mengelingen uit het IC-gamma van Versele Laga, meer bepaald ‘Gery’, ‘Winter’ en ‘Zuivering’. Maar het koude weer en de wind uit de noordelijke richting deden mij toch al enkele malen grijpen naar iets energierijkere voeding. Maar goed, dit hoort bij het spelletje. Trouwens met het klagen gaan we geen betere uitslagen maken. We zullen hoogstens een aantal excuses vinden voor onszelf en die tellen niet in de eindafrekening. We hebben in ieder geval zo goed mogelijk ons huiswerk gemaakt de voorbije weken en hopen klaar te zijn voor het seizoen 2019.”

U leest het volledige vraaggesprek met Joost in De Duif nr. 22.
Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.