Brive

WALTER ROZIERS - 1e Nat. Brive 8839 oude

Walter Roziers

Voor Walter Roziers en zijn duivenkompaan Jan Fierens was Brive, net als voor velen, een zware vlucht. Toch hadden de heren reden om de champagnekurken te laten knallen.

TOM & MARNIK VAN GAVER - 1e Nat. Brive 4238 jaarse

Tom en Marnik Van Gaver

Tom en Marnik Van Gaver winnen niet alleen nationaal, maar hebben ook de snelste van alle 7994 Brive-vliegers.

FREDDY & JACQUES VANDENHEEDE - 1e, 2e en 3e Nat. Brive 3756 oude

Freddy & Jacques Vandenheede

Een prestatie zoals wij van de broers Vandenheede gewoon zijn. Enig in zijn soort en niet te overtreffen.

JACQUES & GINO MISPELAERE - 1e Nat. Brive 8865 oude

Jacques en Gino Mispelaere

Met 1165,85 m/m wordt deze vader-zoontandem niet alleen winnaar tegen 8865 oude duiven maar hebben ze ook de snelste duif van alle 13.052 Brive-vliegers.

TOM & MARNIK VAN GAVER - 1e Nat. Brive 4412 jaarse

Tom en Marnik Van Gaver

Tom en Marnik Van Gaver vormen sinds dit jaar een vader-zoontandem en en met deze nationale overwinning steken ze op overtuigende manier terug de neus aan het venster.

TEAM DE JAEGER FREDDY - 1e Nat. Brive 9126 oude

Team Freddy De Jaeger

Team De Jaeger Freddy speelde zich de laatste jaren reeds meermaals in de spits van de nationale wedstrijden, maar op een nationale overwinning moest er tot afgelopen weekeinde gewacht worden.

JOHAN HEBBERECHT – 1e Nat. Brive 5.956 oude

Johan Hebberecht

Drongen – De kolonie Johan Hebberecht (62) is onder een gelukkig gesternte geboren. Eerder dit seizoen won “Valentino” de 1e nationaal uit Valence. Afgelopen weekend zorgde “Maxim” voor de nationale zege uit Brive tegen 5956 oude duiven.

Johan is gepensioneerd medewerker van de bekende winkelketen Delhaize en al jaar en dag een gedreven duivenmelker ...

Het volledige artikel las u in De Duif van 27 juli
Neem nu een abonnement.

FREDERIK EVERAERT – 1e Nat. Brive 5925 jaarse

Frederik Everaert

Zwijnaarde – Frederik Everaert (45) is slager van beroep en hij is aan een goed seizoen 2016 bezig. Dit seizoen won hij reeds de 1e provinciaal Limoges oude maar een nationale overwinning ontbrak nog op zijn palmares. Afgelopen weekend werd komaf gemaakt met dit hiaat en hij werd de nationale winnaar Brive tegen 5925 jaarduiven.

REMY VANTORRE - 1e Nat. Brive 8763 oude

Remy Vantorre

Virelles – Remy Vantorre (75) is gepensioneerd maar nog een jonge zeventiger die weinig last van de jaren ondervindt. Hij is een Vlaming die zijn geluk in Wallonië vond maar die nog perfect Nederlands praat. Hij mocht reeds het genoegen van een nationale overwinning smaken in 2011 toen hij de 1e nationaal won uit Agen. Met de nationale overwinning uit Brive tegen 8.673 oude duiven is hij uiteraard zo blij als een kermisvogel. Hij had 5 duiven ingekorfd voor Brive en had er twee geklokt. Zijn 2e getekende nam de nationale overwinning voor zijn rekening....

Nationaal Brive valt ten prooi aan HET WERELDRAS VANDENABEELE

Gaby Vandenabeele

Zaterdag 13 juli... en nationaal Brive op het programma. De lucht is staalblauw... de wind blaast matig noordoost. Omstandigheden waarbij beren-van-duiven de concurrentie meedogenloos overklassen. Zoveel is zeker! En dan wordt steevast richting Dentergem en Gaby Vandenabeele gekeken... dit wegens hij al zovele jaren de te kloppen man. Gaby was – zoals steeds – naar deze klassieker getrokken met de kleine mand... meer bepaald met vijf oude weduwnaars, naast zes jaarse doffers. Het konvooi van 15.173 duiven kreeg om 7h de vrijheid.

页面

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.