RONALD LODEWIJCKX – 1e Internat. Marseille 12.158 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Tielt-Winge – Ronald Lodewijckx uit Tielt-Winge is met de internationale overwinning uit Marseille aan zijn twee grote zege toe. In 2010 schreef hij met heel veel panache de 1e Nat. Limoges tegen 14.211 jaarlingen op zijn naam.
Vrijdag stelden de duiven van Brive teleur en Ronald Lodewijckx bracht aan de telefoon verslag uit bij zijn leermeester Remi Speltdoorn. Plots komt er een duif aanzetten en Ronald denkt aan een laatkomer van Brive. De duif duikt naar de spoetnik... een ogenblik van twijfel... en Ronald roept in de telefoon “Miljaar... dat is een duif van Marseille !” Melker en duif verschieten van elkaar... de “Vale Marseille” glipt terug naar buiten zonder dat hij geconstateerd is... maakt nog een rondje en duikt terug naar binnen... de klok wijst 18.41.38 u. Na enig rekenwerk blijkt dat dit een keivroege duif is... 50 minuten vooruit nationaal... 11 minuten vooruit internationaal ! Het feest kan beginnen.

Na jaren van samenspel met vader begon Ronald Lodewijckx in 2001 zelfstandig met duiven. Zijn kolonie heeft als basis Remi Speltdoorn, Winksele... Ivan Van Vuchelen, Grazen... Robert Van Eycken, Erps-Kwerps... Lievin Buelens, Schoonderbuken... het oud soort van vader... Kristiaan Hennes, Rotselaar... en de nieuwe aanwinsten van De Clerck-Vervaeren, Rillaar laten het beste verhopen.
In 2014 werd er gestart met een ploeg van 17 oude en 20 jaarse weduwnaars. De eerste koppeling had plaats op 2 januari en na tien dagen broeden werd het nestje afgebroken en begon het weduwschap. Na 2x Momignies... 2x Soissons... Sourdun... Soissons... Blois... Valence... Montélimar... werd het Marseille. In navolging van zijn leermeester Speltdoorn speelt Ronald Lodewijckx nu het droog weduwschap. Het weduwschap in zijn eenvoudigste vorm maar toch altijd de duivin laten zien bij de inkorving.
Het opvoederen van de fondatleet naar de inkorving toe is wel heel belangrijk. Er zijn doorgaans altijd drie weken rust tussen twee fondklassiekers en het schema van Beyers wordt gevolgd. Bij aankomst van een wedstrijd wordt er “Opbouw” + “Vandenabeele” gevoederd samen met vitamineral + conditiepoeder van Dr. Mariën. Vanaf zondag zo’n 3 à 4 dagen 100 % “Opbouw” tot ze opnieuw hard beginnen trainen. Op zondag ook nog “conditie” van Norbert Peeters. Vanaf donderdag wordt het 100 % “Vandenabeele” tot de duiven die in het weekend gevlogen hebben op zaterdag thuiskomen en het schema herneemt met “Opbouw” + “Vandenabeele + Vitamineral + Conditiepoeder. Op maandag van de derde week wordt het “Weduwschap” + “Energy Enzymix” + “Vandenabeele” met pollen en koninginnenbrij. Op dinsdag wordt hetzelfde voeder verstrekt maar nu met Tarwekiemolie. Op woensdag dezelfde mengeling maar nu met zuiver water. De normale portie per dag bedraagt 1,5 soeplepel maar de grote eters krijgen soms 2 à 3 keer bijgevoederd.
Voor aanvang van het vliegseizoen wordt trichomonas onder controle gehouden met Avidress. Tijdens het vliegseizoen wordt het afwisselend om de maand 1 Belgamagix of druppels van Norbert Peeters. Tegen luchtwegeninfecties werd er voor aanvang van het seizoen 7 dagen behandeld met druppels van Norbert Peeters. Oogdruppels uit de apotheek worden vooral in het voorjaar gebruikt. Na thuiskomst van een wedstrijd krijgen de duiven een lauw bad met massage van de spieren.
De “Vale Marseille” B11/2102144 is een vale doffer uit de middelmaat. Het is een eerder diepe duif die in de conditie van zijn leven verkeerde. Hij is goed gespierd met een mooie vleugel...heeft twee pennen gestoten... en hij heeft een echte karakterkop. Maar bovenal het is een uitzonderlijke goeie duif die eerder dit seizoen reeds de 9e nat. Montélimar won tegen 3868 d. Op Marseille ‘14 liet hij nogmaals zijn uitzonderlijke klasse blijken met een schitterende internationale voorsprongzege tegen 12.158 oude duiven.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.