POUSSART-SANTENS - 1e Nationaal Asduif Grote halve fond jaarse 2021

Liefhebber: 

Vaulx-lez-Chimay – We kennen hem allemaal... Olivier Poussart. Kennen is misschien veel gezegd, maar iedereen die in België de nationaals speelt, kent de naam Olivier Poussart als de man die vrijwel altijd de eerste melding(en) heeft op de nationaals van de grote halve fond en sinds kort ook van de dagfond. In werkelijkheid staat de naam Olivier Poussart voor een driemanschap: Olivier (55) en zijn zoon Justin (16) met daarnaast duivenpartner Paul Santens (80) uit Sint-Martens-Latem. Hoe dat in elkaar zit, lees je verder wel.

De kortste afstand

Er wordt wel eens geopperd dat het niet zo moeilijk moet zijn om de eerste aanmelding te hebben als je op de kortste afstand woont. Maar Olivier en zoon Justin zijn echt niet de enige spelers daar in de buurt van Chimay, maar wellicht wel bij de besten, zo niet de beste. Ze kunnen hun eerste prijzen daar in het lokaal en regionaal spel haast niet tellen. In 2021 zijn het er weer een dertigtal. En dan tellen we niet mee als ze 2e, 3de enz. hebben na hokgenoten. Om maar een paar voorbeelden te geven:
Fay-aux-Loges 2.638 oude: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 11, 12 enz.
Bourges interprov. 3885 oude 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 enz.
En zo kunnen ze er genoeg voorleggen.
Op zich al redenen genoeg om ze met een bezoek en een reportage te vereren. Maar er is natuurlijk meer: na reeds een superjaar in 2019 met uitblinkers als 1ste nationaal kampioen Halve Fond en een 3de en 4de nationale asduif, schieten ze in 2021 twee hoofdvogels af...

U leest het volledige artikel in De Duif nr. 40.
Nog geen abonnee? Neem dan nu een abonnement!


B20-1104528 “Real Dream”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.