OP DE BEECK-BAETENS - 1e Nat. Montlucon 16.958 jaarse en snelste van 28.015 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Putte – Willy Op De Beeck, Eddy Baetens en David Baetens spelen sinds 2001 samen. Ze bleven niet van succes gespeend want eerder al in 2009 wonnen ze 1e Nat. Bourges II tegen 15.508 jaarlingen. Afgelopen weekeinde tekenden ze present voor de 1e Nat. Montlucon tegen 16.958 jaarlingen.

Ze kwamen aan de start van het nieuwe seizoen met een ploeg van 45 weduwnaars en 10 jaarse duivinnen die op het hok van de jonge duiven onderdak vinden. De weduwnaars werden de eerste week van december gekoppeld en kregen de eieren van de kwekers onder geschoven. Ze trokken twee jongen groot tot aan de ouderdom van 15 dagen en toen ging de duivin met één jong op een afzonderlijk hok en de doffer trok het andere jong groot. Er volgde daarna geen tweede koppeling meer en de doffer ziet zijn duivin opnieuw wanneer hij terug thuis komt van de eerste Quiévrain. Dit laat de weduwnaars beter trainen en geeft hen het gevoel dat ze nog een jonge duif zijn.

Na het opleren wordt het tweemaal Quiévrain... tweemaal Noyon... driemaal halve fond. Dan wordt het vliegteam gesplitst en wordt er om de veertien dagen een nationale wedstrijd gevlogen. Zo vliegen de weduwnaars dit seizoen 3 of 4 nationaals. Tussen de nationale vluchten vliegen de weduwnaars Momignies om in het ritme te blijven. Het team waartoe de nationale winnaar behoort heeft Chateauroux als voorbereidende wedstrijd op Montlucon gevlogen.
 Bij de inkorving krijgen de weduwnaars geen duivin te zien. Na thuiskomst blijven ze zo’n 2 à 3 u samen met hun partner. Ook na thuiskomst van Momignies krijgen de doffers zo’n 2 à 3 uur hun duivin.
 De medische begeleiding is in handen van Raf Herbots en aan blind kuren wordt er niet gedaan. Twee weken voor Bourges werd er 4 dagen behandeld tegen trichomonas. Tegen de luchtwegeninfecties werd er nog niet “gekuurd” en duiven die met gepikte ogen thuis komen krijgen een oogdruppel toegediend.

De nationale winnaar is de “Jannes” B14/6303802 en als jonge duif vloog hij slechts een paar Noyons en één keer halve fond. Het is een blauwe geeloog doffer die zich de laatste weken meer en meer op het voorplan werkte. Het is een compacte doffer die al twee pennen gestoten heeft. Het is een wringer in de hand maar een kalme duif op het hok.
 Volgens internet had men in Putte uitgerekend dat men om 13.45 u moest klokken om vroeg te pakken. Eddy stond pas te “letten” en opeens dook de “Jannes” als een kogel naar de spoetnik en de klok wees 13.34 u. Dit moest keivroeg zijn want dat was 20 m sneller dan de snelste duif die tot dan op internet stond. Later bleek dat deze prestatie (1287,45 m) goed was voor de nationale overwinning en het was tevens de snelste duif van het totale contingent van 28.015 Montlucon-vliegers !
 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.