OLIVIER POUSSART – 1e Nat. Bourges 19.885 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Vaulx-lez-Chimay – Vaulx is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen en een deelgemeente van de Waalse stad Chimay. Het ligt in het uiterste zuiden van Henegouwen waar we dit seizoen de winnaar van Bourges I moeten gaan zoeken.

Vleugel van BE15-1069465Olivier Poussart (50) werkt in een schrijnwerkerij en hij is een gefascineerde duivenmelker. Bourges I wordt de eerste nationale overwinning uit de carrière maar in 2015 wist hij met 2e en 8e nat. Argenton en de 7e nat. Tulle ook een mooi palmares bij elkaar te vleugelen. Hij had nu 14 jaarlingen en 4 oude duiven in concours en het was de 6e getekende jaarse duivin die tekende voor de nationale overwinning.
Olivier pakt het nieuwe seizoen aan met een ploeg van 40 weduwnaars en 24 duivinnen die op het klassiek weduwschap gespeeld worden.
Er werd niet vroeg gekweekt en doffers en duivinnen werden begin maart een eerste keer gekoppeld. Er werd 10 dagen gebroed en dan werd het nestje afgebroken. In de aanloop naar Bourges I werd er tweemaal ingekorfd op de vitesse en vervolgens werd het Laon... Soissons... Melun... Lorris... en dan Bourges I.
Om zijn ploeg in “opitma forma” aan de start van het nieuwe seizoen te brengen werd 3 dagen behandeld tegen coccidiose en 7 dagen tegen trichomonas. Tegen luchtweginfecties werd er voorlopig niets ondernomen.
De nationale overwinning komt op naam te staan van de B15/1069465... een eerder kleine blauwe duivin. Als een wervelwind kwam ze op haar hok toegeschoten en met 1292,58 m werd ze niet alleen winnaar bij de jaarlingen maar toonde zich ook de snelste van het totale contingent van 39.620 Bourgesvliegers.
Na aankomst van een wedstrijd wordt er de eerste dag sportmengeling gevoederd... daarna een paar dagen een lichte mengeling... om de laatste twee dagen over te schakelen op een energierijke voeding. Bij de inkorving komen doffers en duivinnen zo’n half uur samen. Na aankomst van een wedstrijd krijgt de doffer zijn duivin enkele uren in zijn nestvak.
Al bij al een schitterende overwinning van onze Waalse sportvrienden die van bij de eerste gelegenheid een nationale zege op hun conto schrijven.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.