JOS VAN OLMEN OVERLEDEN - Antwerpse duivensport in rouw

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Twee weken geleden op de Gouden Duif  was het leven nog mooi. Jos en zijn Maria genoten van het feest en het contact met vele mensen. Hun gedachten zullen wel eens teruggegaan zijn naar drie jaar geleden toen Jos, Maria en zoon Bart de Gouden Duif Zware Fond in de lucht mochten steken in hun eigen Broechem. Daar genoot Jos nog het meest van.

Het was de kroon op het wonderseizoen 2012 met 1e nat. Montauban, 1e prov. Pau (zelfde weekend), 1e prov. Narbonne, 1e en 4e internat. asduif jaarlingen en 1e Gouden Duif Zware Fond.
In 2014 ging Jos op herhaling en finishte  2 de in de Gouden Duif Zware Fond.

Maar het was niet allemaal rozengeur natuurlijk. In de winter 2014-2015 ging het niet goed met de gezondheid van Jos. Problemen met de longen zorgden ervoor dat het duivenvlammetje op een laag pitje stond. Dankzij de hulp van zoon Bart werd het opnieuw een dijk van een seizoen met 3 vermeldingen in de nationale kampioenschappen KBDB 2015 maar ook de beste Libourneduif van België over 2 jaar en (bijna traditiegetrouw) 1e prov. Pau. Volgens velen was Jos de allerbeste van België van de laatste jaren  met de kleine mand.

Bij veel liefhebbers zou de neus gaan krullen bij zoveel succes maar niet bij Jos. Hij bleef exact dezelfde vriendelijke melker die een klapke deed met iedereen.
Na een goede winter 2015-2016 was de hoop groot. Alles ging goed tot de jonge duiven gekweekt waren maar toen verdween alle kracht uit Jos. Sportblad De Duif wenst familie en vrienden veel sterkte.

De begrafenis is vrijdag 18 maart om 12 h in de kerk van Broechem.
De gebedswake is donderdagavond 17 maart om 19 h 30 (ook in de kerk).

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.