JOOST DE SMEYTER-RESTIAEN - 1e Internat. Narbonne oude duiven.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Melden – Joost De Smeyter-Restiaen uit Melden heeft een naam als een klok wanneer het over fond en grote fond gaat. In een fantastische carrière won hij al 1e Internat. Perpignan 2003, 1e internat. Bordeaux 2005, 1e internat. Pau 2015 en 1e internat. Barcelona duivinnen 2018.

Afgelopen weekend kreeg hij met de internationale overwinning oude duiven Narbonne 2018 de “vijfde ster” opgespeld. Met een duif om 20.09.00 u en aan 1102,70 m voor een afstand van 853,491 km. werd hij de Internationale winnaar Narbonne oude duiven. Hij werd tevens Nationaal winnaar België tegen 3488 oude duiven.
Op Barcelona 2018 speelde hij een glansrol met 2, 9, 12, 21, 22, 50, 88 nationaal tegen 7469 oude duiven en hij won tevens de 2e internationaal tegen 15.707 d. maar deze schitterende prestatie had voor hem toch ook een zuur kantje. De tweede plaats internationaal was voor Joost de meest ondankbare plaats maar met de internationale zege op Narbonne werd dit euvel met veel bravoure rechtgezet.

De basis van de kolonie De Smeyter-Restiaen gaat terug naar “De Joost” die 1e internat. Perpignan won in 2003. De “Narbonne I” werd daarna de stamvader en ook de “Grand Cru” die de 1e internat. Bordeaux won kreeg dit etiket opgespeld. Joost maakte daarna jacht op topduiven. In het begin moest hij zich beperken tot het kopen van jongen uit de toppers maar de laatste vijf jaar is hij in de mogelijkheid tot het kopen van de toppers zelf. De oude basis wordt gekruist met de nieuwe aanwinsten.
Joost had 13 oude en 37 jaarse in concours en het is de 1e getekende oude die de eerste internationaal wint. Twee jaarlingen winnen respectievelijk de 3e en 5e nationaal.

Vleugel van de winnaar B14-4178447 “Celsius”.De vliegploeg omvat 200 vliegduiven of weduwnaars, duivinnen, nestduiven en jaarlingen samen. Daarnaast worden er nog 200 jonge duiven gefokt. Een aantal weduwnaars heeft gebroed en een gedeelte heeft geen nestje gehad. Zo ook de internationale winnaar Narbonne die zonder nestje aan het seizoen 2018 begon.
De internationale winnaar is de “Celsius” B14/4178447. Het is een geschelpte doffer uit de middelmaat. Hij is goed gesloten, heeft een sterke rug en is dik gepluimd. Joost heeft zijn winnaar niet zien thuiskomen. De duiven vlogen nog rond het hok en plots zat de “Celsius” op de spoetnik. Met 1102,70 m zette hij de naaste concurrentie op meerdere lengten. Als voorbereidende wedstrijd vloog hij Agen en hij won ook 75e nat. Agen in 2017. 
Bij de inkorving voor Narbonne kwamen doffers en duivinnen de hele namiddag samen. Bij thuiskomst krijgen de doffers pas op maandag hun duivin in hun nestvak wanneer ze voldoende gerecupereerd zijn.
Na aankomst van een wedstrijd wordt de tijdspanne van drie weken tussen twee klassiekers onderverdeeld in 3 belangrijke periodes. Eerst heb je “recuperatie” waar er gedurende 3 dagen tot een kleine week een eiwitrijke mengeling gevoederd wordt.
Dan is er de “trainingsperiode” en dan zit de melker met het dilemma van te weinig voederen en niet voldoende trainen... en te veel voederen en niet blijven eten tot aan de inkorving. Dan wordt er een lichtere mengeling gevoederd + zuivering + Gerry Plus. En dan heb je het “opvoederen” of de zes laatste voederbeurten met Champion IC + Superstar IC + Energiemengeling. 
Als voedingssupplementen worden er “Joost Mix Race” en “Joost Mix Recup” van Belgavet Seiffert verstrekt.

Pascal Lanneau is de vaste dierenarts en tijdens het vliegseizoen komt hij gedurende een 15-tal weken op zondagvoormiddag de volledige kolonie bekijken. De duiven die thuiskwamen van een wedstrijd en degene die in de mand moeten worden onderzocht. Op die manier krijgen de duiven alles wat ze nodig hebben en er wordt niet blind gekuurd.

Na een topprestatie op Barcelona de hoofdvogel afschieten op Narbonne... het is slechts de allergrootsten gegeven!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.