GUIDO VERVAEKE - 1e Nat. Bourges 25.096 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Wervik – Wervik, op een steenworp van de Franse grens, speelde zich afgelopen weekend in de kijker op de eerste nationale wedstrijd van het seizoen 2021. Melker van dienst was Guido Vervaeke (70), een kleine liefhebber met amper 2 oude en 9 jaarse op de kooi, die de grote namen wist af te troeven.

Met een duif om 12.53.49 voor een afstand van 410,662 km en aan 1268,19 m werd hij niet alleen winnaar tegen 25.096 jaarduiven maar had hij tevens de snelste van het totale lot van 59.407 Bourgesvliegers.

Guido is momenteel met pensioen maar werkte vroeger in een bedrijf in Frankrijk dat gespecialiseerd is in de besnaring van tennisraketten. Hij is de melker met de kleine korf maar zijn minikolonie bewees met 4 zonale en 1 provinciale overwinning toch heel wat in haar mars te hebben. De nationale overwinning op Bourges stelt alle voorgaande in de schaduw en is beslist het hoogtepunt van zijn carrière.

Guido bouwde zijn kolonie op met duiven van Jacques Callewaert-Van Oost, Torhout; Davy Tournelle, Rummen; Dany Labarbe, Wervik en Willy Dekeyser, Koekelare. Hij had 9 jaarlingen in de korf voor Bourges en het is zijn 4e getekende die de nationale overwinning op zijn naam schrijft. De jaarlingen worden op het klassiek weduwschap gespeeld en hebben in het vroeg geen jongen groot getrokken. Er wordt dagelijks 2x een vol uur getraind en aan de schwung waarmee er getraind wordt kan men al een voorspelling maken van het resultaat van het weekend.
Via Arras, Clermont, Fontenay en Chateaudun gingen ze naar Bourges. Bij de inkorving van een wedstrijd krijgt de doffer de nestschotel in zijn woonbak en gedurende enkele minuten houdt zijn duivin hem gezelschap. Na aankomst van een wedvlucht blijven doffer en duivin doorgaans samen tot de volgende morgen.

De winnaar is de B20-3100337 en hij luistert voortaan naar de naam van “Jacques”. Het is een donker geschelpte doffer die als jonge duif vorig jaar behoorlijk goed presteerde. Het is een eerder lange duif en een zeer alerte duif. Deze doffer komt rechtstreeks van het hok Jacques Callewaert-Van Oost en werd aangekocht via een bon.
Guido had nog een duif achter van Chateaudun en plots zag hij een duif naar de spoetnik duiken en dacht eerst dat het de laatkomer van Chateaudun was. Maar hij zag meteen dat het een geschelpte doffer was en dit was zijn 4e getekende uit Bourges die met veel panache de nationale zege binnenhaalde.
Guido voedert zijn weduwnaars op de klassieke wijze. In het begin van de week wordt er lichter gevoederd en naarmate de inkorvingsdag nadert wordt er met sportmengeling opgevoederd.

Veertien dagen geleden werd er behandeld tegen trichomonas met een pilletje “Trichocure” van Oropharma. Tegen luchtweginfecties werd er nog niks ondernomen. In de loop van de week worden er vitamines verstrekt. Oogdruppels worden niet toegediend.
De plaatsjes op het hok van Guido zijn beperkt en daardoor gebeurt de selectie automatisch. De beste mogen blijven en dat zijn er nooit veel!
Het volgende weekend worden de duiven niet gespeeld en staat als een rustdag genoteerd. Maar de week nadien gaan ze de mand in voor La Chatre.

Nationaal Bourges leverde met de kleine melker Guido Vervaeke een nationale vedette op! Klein maar fijn mogen we zeggen!


B20-3100337 “Jacques”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.