Christ van de Pol overleden

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Christ van de Pol overledenIn het Nederlandse Goirle is op zondag 11 april jl. Christ van de Pol overleden. Christ was 76 jaar en stierf aan een longontsteking gepaard aan het coronavirus.

“Chris Pol”, zoals vrijwel iedereen hem noemde, was een bekende en graag geziene kampioen in de duivensport. Recht voor zijn raap en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen.
In de jaren ‘70 en ‘80 maakte hij furore op de dagfond en met de jonge duiven. Vooral zijn spektakeluitslagen op de jonge duivenklassiekers zijn historisch.
De aanschaf van de legendarische “400” (o.a. 1e ZNB Moulins 7000 d. en 3x 1e in groot verband) legde hem geen windeieren en vele nazaten brachten zowel bij Chris als elders grote successen.
Vanaf de jaren ‘90 werd de steven verlegd naar de grote fond met als uitschieters de 1e Nat. St. Vincent tegen 38.570 d. in 1996 en de 1e Nat. Tarbes 9304 d. in 2011.

Zowel in zijn slagerij als op het duivenhok vond Chris steeds zijn lieve vrouw Corrie aan zijn zijde.
Toen Corrie ziek werd verhuisden ze naar een ouderenwoning. Chris bleef duiven houden op het oude adres, doch het verblijf van Corrie in een verpleegtehuis en de toenemende jaren deden hem onlangs beslissen met de duivensport te stoppen.

Met het heengaan van Christ van de Pol verliest de duivensport een bijzonder en sympathiek man die door velen gemist zal worden.
Onze oprechte gevoelens van medeleven gaan naar Corrie en de verdere familie en vrienden.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.