PAUL CALLENS - 1e Nat. Perpignan 2643 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Heestert – Voor de nationale overwinning Perpignan ging het richting West-Vlaanderen en meer bepaald naar Paul Callens (60) uit Heestert. Paul is pluimveehouder en zijn week telt zeven werkdagen maar hij vindt tussendoor nog de tijd om succesvol de grote fond te spelen. Met een duif om 08.24.38 u voor 839,588 km en aan 818,60 m wint hij de 1e Nat. Perpignan tegen 2.643 oude duiven.

Paul bouwde zijn kolonie op met duiven van Harinck-Poelmans, Genk; Cor de Heijde, Made(Nl); Gebr. Brugemann, Assendelft rechtstreeks en via Hugo De Jonghe, Kruisem en Filip Borrez, Kruisem. Hij had 21 duiven in de wedstrijd en het is zijn 9e getekende die de nationale palm voor haar rekening neemt.

Paul speelt alleen de 5 internationale vluchten maar in 2020 zijn het met Barcelona, Perpignan en Narbonne slechts drie internationale klassiekers. Hij speelt alleen het nestspel en heel het hok moet mee, doffers en duivinnen, op eieren en kleine jongen.

De nationale winnares is de “Perpignanduivin” B18/3080519 en zij ging de mand in voor Perpignan op jongen van drie dagen oud. Het is een donkergeschelpt duivinnetje uit de nieuwe lichting die haar eerste internationale wedstrijd vloog. Ze heeft nu drie pennen gestoten. Het is een zeer zenuwachtig dametje dat uit zuidoostelijke richting naar de spoetnik dook en zeer snel binnenwipte. 
Met Momignies, Clermont, Sermaises, Blois, Bourges en Limoges heeft ze 2000 km als voorbereidende kilometers gevlogen voor de inkorving van Perpignan.
De fondvliegers trainen aan huis maar 1x daags op de middag.

Bij aankomst van een wedstrijd zijn er elektrolyten in het drinkwater en er wordt twee dagen ruimengeling gevoederd. Daarna volgen er nog 2 dagen lichte mengeling en vervolgens 50% lichte mengeling + 50% ruimengeling. De 5e dag voor inkorving wordt er kweekmengeling verstrekt en de laatste 4 dagen wordt het 50% kweekmengeling + 50% vetrijke mengeling.
Na Limoges werd er 3 dagen behandeld tegen tricho en na Noyon (21/7) werd er een tweede maal behandeld tegen trichomonas. Dit seizoen was het niet nodig om te behandelen tegen luchtweginfecties. Voor de inkorving van de internationale klassiekers worden de bekende “gele druppels” toegediend. Oogdruppels worden niet verstrekt. Als vitamines worden Amino Forte gebruikt.

Bij de selectie worden de resultaten op de internationale wedstrijden onder de loupe genomen. Prijs vliegen is een eerste vereiste en een kopprijs winnen doet het aanzien stijgen.

Paul behaalde al behoorlijke resultaten op de grote fond. Al drie jaar na elkaar wint hij in lokaal Ieper de 1e en 2e prijs uit Barcelona. In 2018 won hij de 15, 32, 67, 76e nationaal. In 2019 won hij de 2e provinciaal Barcelona en 22, 94e nationaal. In 2020 had hij twee duiven in de eerste 66 nationaal. Resultaten die mogen gezien worden. Vooral een dikke proficiat voor de nationale overwinning op Perpignan 2020! 


 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.