DE SMEYTER-RESTIAEN - 1e Internat. Pau 8854 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Melden – Het was nog eens een Pau uit de oude doos met amper een handvol duiven thuis op dezelfde dag. De wind uit noordwestelijke richting zorgde voor de schifting en met de tandem De Smeyter-Restiaen uit Melden ook voor een glansrijke internationale winnaar. De duiven op de wieken om 7.15 u en dan ‘s avonds om 22.20 u je 1e getekende in de avondschemering naar de spoetnik zien duiken... het is de natte droom van iedere grote fondspeler !

Joost De Smeyter (40) vormt al zo’n 15 jaar tandem met zijn moeder ofschoon moeder meer de supporter van aan de zijlijn was. “De Joost”, die in 2003 de 1e internat. Perpignan op zijn palmares schreef, is de stamvader van de kolonie en is ook de grootvader van de internationale winnaar Pau 2015. Een doffer die nu ook de spits zal halen is een zoon van de broer van “De Joost”. En er wordt trouwens nog altijd stevig aan de weg getimmerd want de 1e Nat. Asduif zware fond van 2011...2012...2013...2014 en de 1e nat. asduif zware fond jaarse zitten op het kweekhok in Melden.
 Joost is een melker die graag met veel duiven speelt. Hij kwam dit seizoen aan de start met een ploeg van 60 weduwnaars op klassiek weduwschap...30 nestduivinnen voor Barcelona... en 100 jaarlingen die op het totaal weduwschap gespeeld worden.

De “Cas” B10/4281712, de internationale winnaar, is een doffer die op het klassiek weduwschap gespeeld wordt en hij was als 1e getekende de lijsttrekker van de ploeg van 15 doffers die ingekorfd werd voor Pau. De doffers op het klassiek weduwschap werden eind maart gekoppeld en werden na een week broeden opnieuw gescheiden. Na het opleren vlogen ze als voorbereiding provinciaal Vierzon en nationaal Bourges.
“Cas” is een donker geschelpte witpen met een rijk oog die zich in 2014 al in de kijker vloog met een 40e nat. St.-Vincent. Hij is middelmatig gebouwd... heeft een goede vleugel... en is achteraan goed gesloten. In zijn eindspurt van Pau kwam hij perfect uit de lijn en hij liep vlot binnen.
 De medische begeleiding is in handen van dierenarts Pascal Lanneau. Na Bourges werd er behandeld tegen de luchtwegeninfecties en enkele weken geleden kregen de duiven een Spartrix opgestoken. Ook worden de producten van Belgavet gebruikt.

 Wat de voeding betreft verwedt Joost zijn kansen op het IC-concept van Versele Laga. In het begin (recuperatie) wordt er wat lichter gevoederd. De laatste drie dagen voor de inkorving wordt er vol opgevoederd met sportmengeling. Tussen twee fondklassiekers wordt er normaal 3 weken rust ingelast.
 Bij de inkorving voor een fondwedstrijd wordt er helemaal niet aan de motivatie gesleuteld. De nestschotel staat altijd in de woonbak van de fondvliegers en de meeste vinden het een ideale slaapplaats. Doffer en duivin komen ook niet samen bij de inkorving. Na aankomst van een wedstrijd kan de periode van samenzijn variëren van een uur tot ‘s anderendaags. Er wordt wel gewacht tot de doffer wat gerecupereerd is van de geleverde inspanningen vooraleer hij zijn duivin in zijn nestvak krijgt.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.