J.

COR JACOBS - 1e Internat. Marseille 10.029 d.

Cor Jacobs

Cor Jacobs wint eerste internationaal Marseille met één van de slechts drie duiven die meer dan 1200 m/m maakten.

FRANK ZWIERS – 1e Nat. St. Vincent 13.472 d.

Frank Zwiers

Breda – De 77e editie van de enig overgebleven Nederlandse overnachtklassieker met middaglossing St. Vincent kreeg 13.472 duiven aan de start. Ruim 2400 duiven minder dan vorig jaar en dat is een bevestiging van de tendens, dat het grote fondspel zich meer en meer verplaatst naar de morgenlossingen (ZLU). Toch blijft St. Vincent nog altijd tot de verbeelding spreken.

COR DE HEIJDE - 1e Nat. St. Vincent 15.918 d.

Cor de Heijde en hokverzorger Bert van Beek.

Waar de enige echte Nederlandse overnachtvlucht met middaglossing St. Vincent de Tyrosse in 2014 uitdraaide op een loodzware krachtmeting, groeide de 76e editie van afgelopen weekend uit tot een vlucht met een beperkt aantal vroege aankomsten en een vlot verloop. Precies 15.918 duiven kregen op vrijdag om 14 uur het vertreksein. Gelet op de weersomstandigheden enigszins dubieus, maar met een concours-sluiting op zaterdag kort na de middag voor de zuidelijke provincies kan van een vlot verloop worden gesproken.

Victor Vansalen overleden

Victor Vansalen

Op dinsdag 14 april 2015 kwam er een einde aan het leven van onze goede vriend Vic. Geboren op 24 februari 1926 mocht hij 89 jaar oud worden.
Victor Vansalen was een man gezegend met vele talenten. Als stuwende kracht van Boëhringer Hydraulica, waarvan hij Ere-directeur was, verwierf hij tot ver over onze landsgrenzen faam op het gebied van hydraulica.

Mr. Wang Wan Li overleden

Mr Wang Wan Li from Europigeon

Mr Wang Wan Li from EuropigeonOp zondag 25 mei is in Taiwan op 65-jarige leeftijd Mr. Wang Wan Li overleden. Hij leed al geruime tijd aan een ernstige ziekte.

CHAMPION TRADE Co. Ltd vierde 40-jarig bestaan

foto’s : Racing Pigeon JRPA

CHAMPION TRADE Co. Ltd vierde 40-jarig bestaan

COMB. VAN WANROOIJ - 1-2-5-6 Nat. S1 Orleans 15.867 d.

Comb. van Wanrooij

Geffen - Evenals in de rest van de afdeling en in grote delen van het land beleefde men ook in Geffen tot nu toe met de jonge duiven weinig plezier. Heel wat verliezen en een aanloop die allesbehalve over rozen ging.
Toch hielden John en zijn assistenten Rien en Henri de moed erin en twee weken terug op de eerste NPO-vlucht uit Pithiviers werd al sterk uitgepakt met 2-3-4-5-6-7-15-17-22 etc. tegen 3326 jonge (64/106).
De verwachtingen voor de “Nationale Derby” vanuit Orleans waren dan ook hoopvol.

BOB VAN DEN HOEK - 1e Nat. St. Vincent (NL) 19.361 d.

Bob en zijn dochter met winnende duif "De Moolenaar".

De 74e editie van de enige echte Nederlandse overnachtvlucht St. Vincent de Tyrosse beleefde met een deelname van 19.424 duiven een diepte-record. Het door het ZLU-bestuur genomen besluit om deze klassieker niet meer te laten meetellen voor de Nationale Marathon alsmede de tengevolge van het slechte weer moeilijke voorbereiding zullen hierbij zeker een rol gespeeld hebben. Ook de bij heel wat fondspelers toenemende afkeer van de middaglossingen zal van belang zijn.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.