Issoudun

JULES LENS - 1e Nat. Issoudun 14.758 jaarse

Jules Lens

Jules Lens telt al 84 lentes en binnenkort is hij jarig. Een mooier verjaardagsgeschenk kon hij niet krijgen en dit wordt voor hem ook de mooiste prestatie uit zijn duivenmelkerscarrière. Hij heeft tevens de snelste van alle 24.535 Issoudunvliegers.

DELBAERE-SAMPERS - 1e Nat. Issoudun 9777 oude

Delbaere-Sampers

Voor deze tandem de eerste nationale overwinning die in gouden letters op hun palmares zal worden bijgeschreven, maar in 2015 werden ze al de 1e Nat. kampioen jonge duiven.

FREDERIK VANHEES - 1e Nat. Issoudun 10.603 oude

Frederik is een gedreven melker die zijn duiven tot in de puntjes verzorgt en voor wie deze nationale overwinning de kroon is op een schitterende duivenmelkerscarrière... hij had tevens de snelste van 28.779 d.

REIJNEN-BOLTON- DE HOOGH - 1e Nat. Issoudun 18.176 jaarse

Reijnen-Bolton-De Hoogh

Vorig jaar maakten Erik, Brian en Gert-Jan hun droom waar door het winnen van 1e Nat. Chateauroux 19.529 jongen... Nu, ruim een half jaar (en eigenlijk slechts vier vluchten) later prijken ze opnieuw bovenaan het Belgisch erepodium.

RIK HERMANS - 1e Nat. Issoudun 11.465 jaarse

Rik Hermans met Chucky

Een zonnige zondagmiddag in Pulle. Onze uitgevers Rik en vader Jan – twee Nederlanders maar ook twee halve Belgen – stonden op de nationale feestdag van België zij aan zij in de lucht te kijken...

DAVY TOURNELLE - 1e Nat. Issoudun 8248 oude

Davy Tournelle

Voor de nationale winnaar oude duiven Issoudun moesten we naar het uiterste oosten van Vlaams-Brabant. Niemand minder dan Davy Tournelle, professioneel duivenmelker van beroep, liet de nationale wimpel wapperen boven Rummen.

RIK HERMANS wint 1e Nat. Issoudun

Rik en Jan Hermans

Rik Hermans (Pulle) wint de 1e Nationaal Issoudun tegen 11.468 jaarse en heeft tevens de snelste van alle 19.746 deelnemende duiven!

WOUTERS-COREMANS - 1e Nat. Issoudun 2216 oude

Jos Wouters

Langdorp – Jos Wouters (77) is een gepensioneerde medewerker van Agfa-Gevaert en samen met zijn vrouw Maria Coremans vormen zij al vele jaren de tandem Wouters-Coremans. In een spetterende carrière stonden ze reeds driemaal tweede op de nationale uitslag en waren reeds vele malen uitblinker in de nationale kampioenschappen en wonnen ze zelfs 2 x de Gouden Duif. Maar een nationale overwinning stond nog niet op hun palmares ...

Het volledige artikel las u in De Duif van 2 september.
Neem nu een abonnement.

MARCEL GINCKELS - 1e Nat. Issoudun 11.972 jonge en snelste van 14.188 d.

Marcel Ginckels (Fotografie: Yellow pigeons)

Tienen – Marcel Ginckels (75) is een onderwijzer met pensioen maar hij is nog steeds een gewaardeerde hulp bij het inkorven van de duiven in zijn vereniging. In het begin speelde hij alleen snelheid maar in 2004 werd er overgeschakeld naar de grote halve fond. Zijn snelheidsduiven werden vervangen door duiven van Van Avondt & Zoon, Haacht... Lambrechts-Lismont, Kortenaken... en Eric Limbourg, Brussegem.

VANOPPEN-LUYTEN - 1e Nat. Issoudun 5661 oude

Vanoppen-Luyten

Herk-de-Stad – Er werden dit seizoen op de nationale wedstrijden al meerdere straffe stoten uitgehaald. Maar de 1e Nat.Argenton winnen tegen 6.797 jaarlingen

页面

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.