Cahors

LUC VANDRIESSCHE - 1e Nat. Cahors 4155 oude

Luc Vandriessche

De gokkers hadden dit weekend hun geld ingezet op West-Vlaanderen. Gelukkig is duivensport geen exacte wetenschap en beslissen wind en duiven vaak iets anders. Het was Luc Vandriessche die met de nationale palm aan de haal ging. 

MAURITS TRAEN - 1e Nat. Cahors 3018 d.

Maurice Traen

Maurits Traen liet de laatste paar jaar zien wat hij in zijn mars had. In 2021 won hij de 1e Nat. Périgueux en nu doet hij dat nog eens over en schrijft hij de 1e nationaal Cahors met zwier op zijn palmares.

NORBERT ALLY - 1e Nat. Cahors 3651 oude

Nortbert Ally en Stefan

Dierenarts en duivenliefhebber Norbert Ally heeft met de winst op Cahors zijn vijfde nationale overwinning te pakken.

BOSMANS-LEEKENS - Top met eerste 3 getekende

Bosmans-Leekens: Marc Bosmans en Dirk Leekens

Wat de Marc Bosmans en Dirk Leekens deze keer uit hun hoge hoed toveren is haast ongezien: 1e, 3e, en 5e Prov. Cahors 732 oude (1e, 4e en 25e Nat. Zone 1819 d.) met hun eerste drie getekende!

FREDDY & JACQUES VANDENHEEDE - 1e Nat. Cahors 6903 oude

Freddy & Jacques Vandenheede

Freddy en Jacques namen een vliegende start in 2019 maar wat ze afgelopen weekend klaar maakten doet ons naar nog meer superlatieven grijpen. Ze wonnen 1e Nat. Cahors 6903 oude, 1e en 2e Prov. Argenton 4481 oude én 1e Prov. Argenton tegen 4986 jaarse!

JO BAUTERS - 1e Nat. Cahors 6.356 oude

Jo Bauters

Jo Bauters, die nu als Bauters Pigeons door het leven gaat, heeft afgelopen weekend met de 1e Nat. Cahors tegen 6356 oude duiven een knappe prestatie aan zijn reeds imposant palmares toegevoegd.

COMB. FAES-WILS - 1e Nat. Cahors 5639 oude

Comb. Faes-Wils

Nadat de combinatie in 2010 twee, in 2015 twee en in 2016 vier provinciale overwinningen op hun palmares schreef, zijn ze afgelopen weekeinde aan het grote werk begonnen!

RICHIE & LUDO SAELENS – 1e Nat. Cahors 6.169 oude

Richie & Ludo Saelens

Maldegem – De nationale overwinning uit Cahors gaat naar de tandem Ludo (51) en Richie Saelens (24) uit Maldegem. Vader en zoon Saelens zijn aan een droomcarrière bezig want ze zijn amper 7 jaar duivenliefhebber. Ze zijn gestart op de vitesse en gooiden daar meteen hoge ogen. Twee jaar geleden zijn ze overgeschakeld op de fond en na vorig weekend siert reeds een nationale overwinning hun palmares ...

Het volledige artikel las u in De Duif van 16 juni.
Neem nu een abonnement.

MARC VAN DEN EECKHOUT - 1e Nat. Cahors 6.571 oude

Marc Van Den Eeckhout (fotografie: Yellow Pigeons)

Kalken – Marc Van den Eeckhout (56) zit de laatste jaren in een opwaartse spiraal met zijn duivensport. Hij mocht vroeger al de geneugten van een nationale overwinning smaken toen hij in 1998 de nationale palm binnenhaalde op La Souterraine. Meer recent was zijn keizerstitel van vorig seizoen in de Lokerse Fondclub. Maar hij opende het huidig seizoen met de 1e Interprov. Issoudun tegen 3162 d. (snelste 7405 d.) en afgelopen weekend voegde hij daar met veel panache de 1e Nat. Cahors tegen 6.571 duiven aan toe ...

CÉDRIC DELBUSHAYE - 1e Nat. Cahors 8562 oude

Cedric Delbushaye

Petit-Réchain - Een melker... nog jong in de duivensport... die meteen een nationale wedstrijd op zijn palmares schrijft... in de duivensport kan dat ! Cédric Delbushaye uit Petit-Réchain in de buurt van Verviers lukte afgelopen weekeinde zo’n exploot. Met weinig woorden maar met des te meer daden werd hij de nationale winnaar tegen 8.562 oude duiven op Cahors.

页面

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.