WILLY VOS - 1e Interprov. Vierzon 6544 jaarse en snelste van 14.552 d.

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Willy VosTielt-Winge – Tielt-Winge is een gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en in het hartje van het Hageland. We zetten koers naar Willy Vos (74) die een van de mooiste dagen uit zijn carrière beleefde. Met een duif om 11.22.13 u en aan 1791.87 m voor een afstand van 460,899 km. werd hij winnaar tegen 6.544 jl en zijn duivin was tevens de snelste van het totale lot van 14.552 Vierzonvliegers.

Willy heeft 30 jaar in de bakkerij gewerkt en daarna was hij tewerkgesteld in de bouwnijverheid. Hij startte in 1986 in de duivensport. De dagelijkse verzorging van de duiven wordt samen met zijn broer Boudewijn Vos gedaan. Hoogtepunten in zijn carrière zijn de provinciale overwinningen uit Chateauroux en Vierzon.

De basis van zijn kolonie wordt gevormd met duiven van Jespers-Vanderwegen, Holsbeek en Ariën-De Keyser, Houwaart.
Met Pascal Ariën is Willy Vos zeer goed bevriend en zijn beste duiven komen van Ariën-De Keyser. Willy schonk Pascal een koppel jongen en eentje daarvan won de 2e nat. Chateauroux.

Willy had 4 jaarse en 2 oude duiven in de korf voor Vierzon en het was zijn 1e getekende jaarling die de interprovinciale zege op haar naam schreef. De rest van de vliegploeg deed het ook voortreffelijk en het worden 5 of 6 prijzen van 6 inkorvingen.
Willy kwam aan de start van het seizoen 2021 met een ploeg van 10 duivinnen en 8 doffers beide op het weduwschap. De winnares is de B20/2014613. Zij heeft niet gekweekt en zit vanaf april op het weduwschap. Vanaf april tot nu ging ze ieder weekend de mand en heeft geen enkele keer haar prijs gemist. Vorige week werd ze 8e van 422 jaarduiven op Salbris.
Het is een rustige blauwe duivin uit de middelmaat. Ze kwam torenhoog opzetten met de wind onder de staart, dook naar de spoetnik en flitste binnen. Ze liet geen seconde verloren gaan!

Als voorbereidende wedstrijden werd 2x Momignies, 2x Soissons, 1x Sermaises en 1x Salbris gevlogen vooraleer ze de mand in ging voor haar zegetocht op interprovinciaal Vierzon.
In het begin van de week krijgen duivinnen en doffers een lichte mengeling voorgezet. Vanaf woensdag wordt er opgevoederd met sportmengeling. Eenmaal per week krijgen doffers en duivinnen vitamines in het drinkwater.

Voor aanvang van het vliegseizoen gaat Willy op controle bij dierenarts Norbert Peeters. Toen werd er behandeld tegen trichomoniase en coccidiose. Tegen de luchtweginfecties werd er tot op heden niets ondernomen. De duiven krijgen na aankomst van een wedvlucht oogdruppels toegediend.
Bij de inkorving komen duivinnen en doffers een half uur samen. Na thuiskomst van een wedstrijd blijven ze gewoonlijk samen tot ’s avonds. De duiven trainen 1x per dag.
De selectie is bikkelhard en 3 op 5 wedstrijden moeten de duiven kop vliegen anders mogen ze vertrekken.

De volgende wedstrijd wordt nationaal Bourges en dat wordt dezelfde voorbereiding als voor Vierzon. Wie weet welke appel er nog uit de kast valt?


B20-2014613

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.