Victor Vansalen overleden

Onderwerp: 

Op dinsdag 14 april 2015 kwam er een einde aan het leven van onze goede vriend Vic. Geboren op 24 februari 1926 mocht hij 89 jaar oud worden.
Victor Vansalen was een man gezegend met vele talenten. Als stuwende kracht van Boëhringer Hydraulica, waarvan hij Ere-directeur was, verwierf hij tot ver over onze landsgrenzen faam op het gebied van hydraulica.
Daarnaast verschenen van zijn hand een vijftal prachtige boeken en een groot aantal bijdragen met betrekking tot de duivensport. Zijn boeken betekenden zonder uitzondering een grote verrijking voor de duivensportliteratuur. De Hamburgse bioloog wijlen Dr. Arno Meyer prees Vansalen om “echte wetenschap te brengen en geen nevelachtige begrippen”. Niet verwonderlijk dat diverse van die boeken vertaald werden in het Duits, Engels en Frans en in de hele duivenwereld uitgroeiden tot ware “bestsellers”. De laatste drie boeken die van de hand van Vic verschenen werden uitgegeven door Jan Hermans Pigeons. 

Naast zijn grote passie de duivensport was Vic ook een kunstliefhebber en levensgenieter.

Persoonlijk hadden we het voorrecht Vic tot onze goede vrienden te mogen rekenen. De basis voor onze vriendschap werd gelegd toen ik hem eind jaren ’70 introduceerde bij Jos van Limpt “De Klak” en daarvoor beloond werd met een etentje in het (toen nog) chique restaurant “De Acht Zaligheden” op het marktplein in Eersel. Talloze keren hebben we de afgelopen 40 jaar samen getafeld en over duiven en nog veel meer gefilosofeerd. Regelmatig waren daarbij ook andere vrienden aanwezig zoals Dr. Alfred en Darth Piaget, Dr. Namikawa en Kenichi Yoshihara maar ook Jacq en Edmond Tournier, Gerard en moeder Koopman, Jan Bax, Frank Wuyten, Gommaire en Annie Verbruggen, Frans en Hugo Moris, Roger en Renee Vereecke, Silvere en Rita Toye, Norbert Norman, Geert en Peggy Van Hove, Dirk en Gisela Zoland en nog heel wat anderen.

De laatste jaren van zijn leven trok Vic zich meer en meer terug. Nu er een eind aan dit prachtige leven is gekomen, resten ons enkel nog de vele mooie en dierbare herinneringen. We zullen ze koesteren zolang we leven.

De burgerlijke uitvaartceremonie vindt plaats vandaag, woensdag 22 april in het crematorium “Daelhof” te Zemst.

Onze oprechte gevoelens van deelneming gaan naar Luc, Marc en de verdere familie.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.