STEFAN STEENBERGEN - 1e, 2e, 6e, 10e Nat. Bourges 21.484 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Herk-de-Stad – Vader speelde al 25 jaar met duiven toen Stefan na zijn voetbalcarrière in 2001 met duiven begon. Hij had een afspraak met het succes en in 2006 won hij met “Kim” de 1e nat. Argenton 4099 d en in 2007 zette hij met “Miss La Souterraine” de 1e nat. La Souterraine 4331 d op zijn palmares. Beide nationale winnaars werden aangekocht door dierenarts Henk de Weerd.

De prestatie op interprov. Vierzon 2015 was al van een fameus kaliber met 6e, 14e, 39e, 65e, 82e, enz. tegen 4639 jaarse. Maar nationaal Bourges 2015 is natuurlijk heel andere koek ! Stefan toverde met 1e, 2e, 6e, 10e, 20e, 24e, 28e, enz. nat. tegen 21.484 jaarlingen een werelduitslag op de tabellen. Voor hem was deze topuitslag ook een heel emotioneel moment want vader overleed zes maand geleden.
Stefan is in 2014 met een nieuw hok gestart. Hij vatte het seizoen 2015 aan met 4 oude duiven en 25 jaarse doffers en 25 jaarse duivinnen waarmee op het totaal weduwschap gespeeld wordt. Het was ook het eerste jaar dat er op totaal weduwschap gespeeld werd en er werd gezondigd tegen enkele basisregels. Eind februari kwamen doffers en duivinnen 3 dagen bij elkaar... en de tweede week van maart nog eens drie dagen. Een goede vriend adviseerde hem om na de 2e week van maart doffers en duivinnen 12 dagen samen te zetten... en ze niet meer los te laten tot ze allemaal gepaard waren. Zo kregen de doffers een vaste woonbak en kwam het totaal weduwschap op de rails te staan.

Midden maart werd er gestart met het opleren en via de klassieke voorbereiding ging het naar interprov. Vierzon. De week voor Bourges moest er normaal Soissons gevlogen worden. Maar Zhaoqiang, de Chinese importeur van Henk de Weerd en Belgica de Weerd, zocht hier in België een huis en Stefan moest haar daarbij helpen. Hij kwam te laat voor de inkorving en de duiven werden dan maar gelost op 50 km. Maar topklasse is niet te stoppen en ze doken van Bourges met drie duiven tegelijk naar de spoetnik en zetten een werelduitslag op papier.
De winnares Zhaoqiang B14/2065070 werd gekweekt door Mark Janssen, Linkhout. Het is een duivin uit de middelmaat met niet bepaald een zachte pluim en ze heeft momenteel nog geen pen gestoten. In 2015 won ze reeds drie wedstrijden per tiental.
Voor de medische begeleiding kan Stefan rekenen op dierenarts Henk de Weerd. De eerste week van maart werd er 7 dagen behandeld met B.S. De week voor Vierzon werd er behandeld tegen luchtwegeninfecties met Belga Tai en Orni Special Extra. Tweemaal per week gaat er Zell Oxygen over het voeder en er gaat met regelmaat een scheut elixir van eigen fabricaat in het drinken. Een elixir gebrouwen uit look, ajuin, jenever en kandijsuiker (drie weken laten trekken).
Een aanpak die duidelijk succes ressorteert want na een sterke Vierzon kwam er nog een machtige Bourges !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.