NATIONALE DAGEN KBDB - Nieuwe formule

Onderwerp: 

Afgelopen weekeinde gingen in het "Domein Vossenberg" in Hooglede de 67e Nationale Dagen van de KBDB door. Voor het eerst sinds vele jaren waren er nu geen standen voor duivensportartikelen meer voorzien en dat is toch even wennen.

Een glunderende Nationale voorzitter Stefaan Van Bockstaele.In de “Reynaertzaal” had vrijdagavond om 18 u het diner en de huldiging van de eerste reeks nationale kampioenen plaats. Na de inleiding van presentatrice Ann Knaepen verwelkomde Nationaal Voorzitter Stefaan Van Bockstaele de laureaten en de andere aanwezige duivenmelkers. Hij stelde dat de Nationale Dagen de laatste jaren op verschillende goede en minder goede locaties plaatsvonden maar het “Domein Vossenberg” was wel degelijk een prima plaats.
In tegenstelling tot andere jaren, toen de Algemeen Kampioen als laatste gehuldigd werd, wilde hij nu breken met deze traditie en de Algemeen Kampioen als eerste in de bloemetjes zetten. Tot slot wenste Stefaan Van Bockstaele iedereen een leuke avond en smakelijk eten.
Tijdens het feestdiner vond de uitreiking plaats van de gouden, zilveren en bronzen medailles. Ook de andere geklasseerde laureaten van de reeksen Jeugd, Snelheid jonge duiven, Snelheid oude duiven & jaarlingen, Kleine halve fond jonge duiven en de Kleine halve fond oude duiven en jaarlingen werden naar het podium geroepen. Ook de asduif-reeksen van Snelheid jonge duiven, Snelheid jaarlingen, Snelheid oude duiven, Kleine halve fond jonge duiven, Kleine halve fond jaarlingen en Kleine halve fond oude duiven kwamen aan de beurt. Na de prijsuitreiking speelde een knap orkest nog ten dans, was er een verrassingsoptreden van “Chelsea and Friends” en een optreden van Geena Lisa. 
Ann Knaepen werd in de bloemen gezet voor de meer dan 20 jaar presentatie van de Nationale Dagen.Zaterdag vanaf 13 u werden de laureaten van “Bourges van Koning Boudewijn”, de winnaars van de prijzen van de Buitenlandse Federaties, de Grote Prijzen, de Beker van de Koning, de Prijs van de Koning, de overwinnaars van de Nationale Vluchten, de Criteriums Jeugdclubs, Bourges van de Jongeren, de Zonale Winnaars en de winnaars van de Chateaurouxvluchten ingericht door KBDB in de bloemetjes gezet. 
Zaterdag om 18u kon er dan opnieuw aangezeten worden aan het diner van de nationale kampioenen met de uitreiking van goud, zilver en brons en de huldiging van de overige geklasseerden. De reeksen Algemeen Kampioen, Jonge duiven, Grote halve fond jaarlingen, Grote halve fond oude duiven, Fond oude duiven, Grote fond & fond jaarlingen en Grote fond oude kwamen als eerste aan de beurt. Daarna volgden de asduifreeksen Grote halve fond oude, Grote halve fond jaarlingen, Grote halve fond jonge duiven, Fond oude duiven, Grote fond & fond jaarlingen en Grote fond oude duiven. Na afloop van de huldigingen speelde ook nu het orkest ten dans en was er een verrassingsoptreden van “Chelsea and Friends”.
Enkele bedenkingen bij de Nationale Dagen nieuwe formule. Alle huldigingen gedurende deze twee dagen verliepen vlot en vlekkeloos onder de kundige leiding van Ann Knaepen. Ook de pendeldienst tussen hotel Mercure en het “Domein Vossenberg”verliep perfect. De organisatie, de feestdiners, de bediening door het personeel van het “Domein Vossenberg” was voorbeeldig. Jammer dat deze nieuwe aanpak maar een klein deel van de duivenmelkers bereikt. Op vrijdag waren er 270 en op zaterdag waren er 320 aanwezigen en in vergelijking met vroeger is dat uiteraard weinig. Bovendien waren bijna alle aanwezigen duivenmelkers die een beker of een diploma moesten afhalen terwijl de gewone melker afhaakte. Ook de prijs van 75 euro per persoon is voor de modale duivenmelker aan de hoge kant. Meer en meer klinkt de roep om terug te keren naar Oostende. Misschien iets voor de nieuwe bestuursploeg ?

Bekijk HIER de foto's van alle winnaars (PDF 4,5 Mb)

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.