MARC VERSCHELDE - 1e Nat. Jarnac 3879 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Zulte – Marc Verschelde is met zijn zesenzeventig nog een flukse duivenmelker. Hij speelde zich meerdere keren in de top tien van de nationale vluchten maar hij heeft wel 51 jaar moeten wachten vooraleer hij een nationale overwinning aan zijn palmares kon toevoegen. Daar zorgde zijn “Patrice” B13/4060892 voor die met 1205,61m de nationale overwinning tegen 3.879 oude duiven uit Jarnac op zijn naam schreef. Marc had 4 duiven in de wedstrijd en het is zijn 3e getekende die als eerste door de finish ging.

Marc Verschelde startte het seizoen met een ploeg van 90 weduwnaars die op het klassieke weduwschap gespeeld worden. Ze werden een eerste keer gekoppeld op 15 februari en mochten 10 dagen broeden. Er volgde geen tweede koppeling meer en er werd de tweede zaterdag van april gestart met opleren.
De nationale winnaar “Patrice” is een licht geschelpte doffer uit de middelmaat. Hij is goed gespierd... is achteraan goed gesloten en heeft een zachte pluim. Het is een typische “vliegduif” zoals een duivenmelker ze graag heeft en het is vooral een intelligente duif.

Marc heeft zijn winnaar niet zien thuis komen. Hij was nog eventjes achter de hokken bezig en zijn trouwe letter riep dat er in Wallonië een eerste duif aangemeld was... en “piep” daar ging zijn klok en zijn winnaar was geconstateerd. Als voorbereiding op Jarnac werden Guéret en Chateauroux gevlogen.
Tijdens het vliegseizoen wordt er één maal per week Sedochol verstrekt. Voor aanvang van het seizoen werd er 8 dagen behandeld tegen trichomonas en daarna werden de “gele druppels” gebruikt na iedere wedstrijd. Voor aanvang van het vliegseizoen werd er ook 6 dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties.
De weduwnaars worden om de 14 dagen gespeeld. Na aankomst van een wedstrijd wordt er zaterdag en zondag dieet gevoederd. Van maandag tot zondag van de tweede week krijgen de weduwnaars een lichte mengeling. Van maandag tot de inkorving wordt er een sportmengeling (3 soorten onder elkaar) verstrekt... met de lepel. Bij het binnenlopen na de training krijgen de doffers ook pinda’s en een snuifje mengeling van kleine zaden.
Afgelopen weekend was het een drukte van belang in Zulte... maar dat neemt Marc er graag bij als het een nationale zege oplevert !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.