FREDDY & JACQUES VANDENHEEDE - 1e, 2e, 3e Nat. Limoges 9756 jaarse

Onderwerp: 

Zingem – Je kunt er donder op zeggen dat Freddy en Jacques Vandenheede de duivenwereld op een bepaald moment zullen laten schrikken door een prestatie zoals er maar zelden een te zien is. Zo’n bepaald moment was Limoges van afgelopen weekend! 1, 2, 3 nationaal tegen 9756 jaarlingen en de snelste drie van 20.075 Limogesvliegers. Het is vlug gezegd en geschreven maar als duivenmelker ga er maar eens aan staan!

Freddy (60) en Jacques (75) hebben in ons duivenwereldje al naam en faam vergaard. Zij doen het nog altijd met het “oude soort” waar “Freddy” als boegbeeld voor stond. Daarbij komen nog de duiven van De Rauw-Sablon, Lebbeke. Verder was er nog de inbreng van Gaston Van de Wouwer, Berlaar en Sylvain Verhestraeten, Herentals.

De broers Vandenheede hadden 122 duiven in de korf op Limoges en het is de 32e getekende die de nationale zege binnenhaalt.

Ze spelen het klassiek weduwschap met 100 doffers en 90 duivinnen waarvan de partners thuis blijven. De doffers hebben in het vroeg gekweekt en jongen groot getrokken. De duivinnen werden gekoppeld zodat ze op grote jongen op Bourges gespeeld werden en daarna gingen ze op het weduwschap. Daarnaast werden er nog 250 jongen gefokt.

De nationale winnares is “Laura” B19/4084174. Zij werd om 15.25.54 u geklokt en wordt met 1308,27 m de snelste van gans het lot. Het is een duivin uit de middelmaat en ze heeft één pen gestoten. Het is een duivin die niet opvalt in de massa. Ze kwamen met 3 duiven gelijk opzetten maar er draaiden roofvogels rond het hok en de doffers hadden schrik en liepen niet snel binnen. Maar “Laura” liep vlotjes binnen en werd als eerste geklokt en werd de nationale winnares. Zij  won eerder al 185e Vierzon 7.838 d, 431e Chateauroux 5.686 d, 24e Sermaises 1736 d, 55e Sermaises 3025 d.
B19/4084346 “Wonderful Matheo” (doffer) nam de tweede prijs nationaal voor zijn rekening. 
B19/4084474 “Dienko” (doffer) klasseerde zich 3e nationaal. Samen werden zij de snelste drie duiven van het totale contingent Limoges-vliegers.

De voorbereidende wedstrijden waren Momignies, Pont-Saint-Maxence, Sermaises, Vierzon, Bourges, Chateauroux en Argenton.

Na aankomst van een wedstrijd wordt er één dag superdieet gevoederd. Er zijn electrolyten in het drinkwater. Daarna wordt er sportmengeling verstrekt en het opvoederen wordt afgerond met “Energy”.
Voor aanvang van het vliegseizoen werd er 6 dagen behandeld tegen trichomonas. Nu worden er wekelijks gele druppels toegediend. Er werd eerder met de duiven op controle gegaan bij de dierenarts en alles was in orde. Tegen luchtweginfecties werd er dus niks ondernomen. Oogdruppels worden niet toegediend en vitamines worden om de vier weken verstrekt.

Bij de inkorving komen doffers en duivinnen niet samen. Na aankomst van een wedstrijd blijven de partners samen tot zondagvoormiddag.
Wat de selectie betreft wordt de lat behoorlijk hoog gelegd. Wie zijn zitje wil behouden moet 1x per 1000-tal, 1x per 100-tal, 2x per 50-tal en regelmatig prijs vliegen. Zowel doffers als duivinnen trainen 1x daags.

Dit was opnieuw een prestatie zoals we die van de broers Vandenheede gewoon zijn. Uniek en niet zo makkelijk te evenaren, laat staan te overtreffen!


B19-4084174 “Laura”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.