COMB. VAN WANROOIJ - 1e Interprov. Limoges 8052 d. Fondclub Zuid-Nederland

Liefhebber: 

Vorig jaar probeerde Fondclub Zuid-Nederland met het inrichten van Ruffec het dagfondspel in Zuid-Nederland (Afd. 1 Zeeland, Afd. 2 Brabant 2000 en Afd. 3 Oost-Brabant) nieuw leven in te blazen met één grote gezamenlijke lossing en een massa gratis prijzen. Een geslaagde opzet, echter met (te) weinig duiven omdat Ruffec als afsluiting van het seizoen gepland stond, en niet overal meetelde voor de kampioenschappen.

Voor 2017 besloot het bestuur om te opteren voor de dagfondvlucht Limoges, twee weken voor de echte nationale Chateauroux. Ten eerste om meer duiven te krijgen, ten tweede natuurlijk al een goede voorbereiding voor de nationale dagfondklassieker uit Chateauroux die 14 dagen later gevlogen wordt. 
De Zeeuwse liefhebbers hadden de wind niet mee deze keer... de top 3 wordt volledig bezet door liefhebbers uit Oost-Brabant, en dit onder aanvoering van Comb. van Wanrooij, die 4 weken geleden al stuntte met 1-2-4-5-8e NPO Argenton 3817 d.

Henri: “14 dagen na Argenton wonnen we op La Souterraine 3e en 7e NPO 3095 d. Met de slechte voorspellingen voor het weekend erna, en uiteindelijk het uitstellen met één dag (inkorven vrijdag en uiteindelijk pas los op maandag) besloten we alles thuis te houden. We zijn de doffers en duivinnen zelf gaan lappen op zo’n 100 km.
Voor Limoges korfden we 52 duiven in, een deel doffers op weduwschap en een deel duivinnen. Onze duivinnen worden per twee aan één doffer gekoppeld. De duivin die het eerst thuis is mag bij de doffer, de andere duivin moet geduld hebben. Het komt de motivatie zeker ten goede, al heeft de Limoges-winnares haar partner voor zich alleen, omdat haar concurrente in het begin van het jaar achterbleef. Vorig jaar heeft ze diverse vroege prijzen gewonnen, dit jaar was het echter nog niet bijzonder. Ze kwam heel hard, niet helemaal uit de goede richting maar al iets te diep. Maar we hebben het al vaker gehad, als ze van die kant komen dat ze heel vroeg zijn.
Limoges was voor ons een lastige vlucht, maar achteraf wel een om op te kunnen selecteren. ’s Avonds misten we nog 20 van de 52 duiven, op maandagochtend nog 9, maar wel 9 duiven die hun plaats voor volgend jaar nog niet verdiend hadden.
Een heel deel duiven is op Limoges toch diep gegaan, maar het is – afhankelijk van het weer en hoe ze herstellen – de bedoeling om ze op Quievrain mee te geven dit weekend. Zo niet zullen we toch zelf moeten rijden.
De week erna rest enkel nog Chateauroux nationaal. Daar zullen we dan ook de hele ploeg op spelen. Uiteraard willen we opnieuw stunten, we gaan de beste duivinnen ook een halve dag bij hun doffer laten. De concurrentes op het hok ernaast horen dat, en mogen op het laatst nog 5 minuten erbij. Dat kan dan ook nog extra motivatie betekenen. Het kan ook verkeerd uitpakken, maar op zo’n vlucht gaat het om die ene hele vroege duif natuurlijk.”

NL15-3542156 “Sterre”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.