ALBERT DERWA - 1-8-9-10e Prov. Vierzon 2258 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Albert Derwa, met amper 6 oude en 9 jaarse duivinnen is hij één van de “kleinen” qua aantallen maar zeker niet qua prestaties. Dat onze Herentse topper niet om een stunt verlegen zit is genoegzaam bekend. 

Afgelopen zondag was het zover... Albert korfde voor het eerst dit jaar zijn hele ploeg in op de grote hafo en het werd een zelden gezien resultaat :
9-13-46-109-118-428e Prov. 1521 oude (6/6) en 1-8-9-10-38-43-483e Prov. 2258 jaarse (7/9), tevens de snelste van alle 3779 duiven in Brabantse Unie !

“Met een bang hartje korfde ik in,” zegt Albert, “want mijn jongen vlogen vorig jaar enkel halve fond. Het was dus de eerste keer in hun leven dat ze grote halve fond moesten vliegen. 
Gelukkig stelden ze niet teleur! En zoals het er nu naar uitziet, als het weer het toelaat, gaan ze komend weekend allemaal mee naar Chateauroux, voor de jaarlingen dus de eerste nationaal in hun leven.Mijn duivinnekes trainen 2x per dag. Soms, vooral ‘s morgens is dat wel eens 20-25 minuten, maar ‘s avonds altijd wel drie kwartier tot een uur. Verplicht vliegen is hier niet aan de orde, dan gaan ze op de daken of in de bomen in de buurt zitten.
En alhoewel ze 2x per dag trainen, krijgen mijn duivinnen maar 1x per dag eten. Enkel op de dag van inkorving krijgen ze ‘s morgens en ‘s avonds eten, met vetrijk voer bijgevoederd dan.
Voor inkorving wordt er altijd getoond, soms 20 minuten, soms een half uur maar het is ook al een uur geweest. Ik denk niet dat dat veel uitmaakt. 
Op medisch vlak is het simpel, gewoonlijk krijgen ze bij inkorving een oogdruppel, bij thuiskomst een gele druppel en elektrolyten en aminozuren van Röhnfried. 
De winnares van Vierzon zocht ik op een bon van 100 euro uit bij Robert Schroeven, Kaggevinne, een zeer sterke speler op vitesse en kleine halve fond. Ik mocht kiezen uit 20 duifjes en het werd dus deze. 
Ze vliegt goed en ook verleden week en de weken daarvoor won ze al enkele topprijzen.
De overige kopduiven (8-9-10e prov. jaarse en 9e prov. oude die vorige week van Bourges 11e prov. won) komen allemaal uit de kruising van mijn “Paulien”-lijn tegen de lijn “Harry” van Jan Hooymans.”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.