Van Dyck Dirk

In Memoriam Dirk Van Dyck

Dirk Van Dyck

In memoriam Dirk Van Dyck, ° 30-10-1959, † 28-05-2022

DIRK VAN DYCK- 1e Nationaal Asduif Halve fond Oude

Familie Van Dyck

Vrede op aarde voor alle mensen van goede wil... een spreuk die nog nooit zo toepasselijk geweest is als nu... ook in Zandhoven komt Kerstmis snel dichterbij... de meeste huizen zijn versierd... sommige opvallend en druk... andere zacht en ingetogen met wit licht.

We zijn op bezoek bij Dirk Van Dyck... bekend in heel de duivenwereld maar nog altijd even volks en vriendelijk, een mensenvriend in de ruimste betekenis van het woord... een waardige ambassadeur van de Belgische duivensport.

DIRK VAN DYCK - 1e Nat. Bourges 10.114 jaarse

Dirk Van Dyck

Zandhoven – De “Kannibaal” maakte van Dirk Van Dyck een wereldburger. Maar Dirk blijft immer zijn sympathieke, goedlachse zelf. Op Bourges schrijft hij zijn eerste nationale overwinning op zijn palmares.
Dirk: “Ik ben melker geworden op vitesse en halve fond. Dat is een soort van eerste liefde die blijft. Maar de kleine fond zijn natuurlijk schone vluchten. We waren er al enkele keren kort bij met de “Bourges” (1e prov 6761 d. en 2e nat Bourges 40401 d.) en in 2013 met een duivin (1e prov. 2647 d. en 2e nat Chateauroux 19691 d.).

DIRK VAN DYCK - 1e Algemeen Prov. Kampioen Antwerpen

Dirk Van Dyck lukte de unieke prestatie van driemaal opeenvolgend 1e Algemeen Provinciaal Kampioen – en dus keizer – te worden.

Zandhoven – Tot in de negentiger jaren was Zandhoven bekend voor zijn legendarische baandancings de “De 14 Billekens” en “Willem Tell”. Draaiorgels en Vlaamse volksmuziek lokten ieder weekend massa’s mensen. Vele busladingen van de oudere generatie kwamen naar hier om te dansen. Een uitstap met de bus werd traditioneel in Zandhoven afgesloten.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.