P.v.B.

JO VAN SCHIJNDEL & ZNN. - 1e Nat. St. Vincent NL 10.319 d.

Jo Van Schijndel en znn.

Al heeft St. Vincent niet meer de allure van vroeger, toch droomt menig marathonspeler ervan om dit concours ooit op zijn naam te schrijven. Zo ook de familie Jo, Gerard en John van Schijndel uit het Noord-Brabantse Geffen. 

Belletjes als bescherming tegen slechtvalk

belletjes aan poot tegen slechtvalk

Heeft u ook last van slechtvalken? Onze reporter deelt zijn ervaringen m.b.t. het gebruik van kleine belletjes aan de poten van de duif.

IDE HOEFS - 1e Nat. Vierzon 26.141 d.

Ide Hoefs

Ide hoefs zit niet om een stunt verlegen. Deze Belg die sinds 2014 in Nederland meespeelt, wint hier nu 1e Nationaal Vierzon, de enige echte nationale dagfondvlucht van het land.

ALEX HEUTS - 1e Nat. Dax NL 9060 d.

Alex Heuts

Alex Heuts speelt al 60 jaar met duiven. In 1988 won hij al eens de 1e provinciaal Dax, "maar die overwinning kan bij lange na niet op tegen deze nationale zege nu," aldus Alex.

BERT & ROGER MARTENS - Gouden Duif-winnaar Nederland en Superstar van het Jaar Fond

Bert en Roger Martens

Vader en zoon Martens beleefden een grandioos seizoen met 13 overwinningen in het samenspel. Ze schitterden bovendien op de enige nationale dagfondvlucht van Nederland, vanuit Chateauroux, met de 1e en 2e nationaal tegen 27.656 d.

COMB. VAN WANROOIJ - Nieuwe stunt met 1-10-12-13e Nat. S1 Orleans 10.853 d.

Combinatie Van Wanrooij, Geffen

De combinatie Van Wanrooij, al vaak winnaar in afdelings- en sectoraal verband en niet om een stunt verlegen, baarde opnieuw opzien door de nationale sectorzege op Orleans voor zich op te eisen.

HENRI, PIETER & GEERT DE LAU - 1-2-4 Sens afdeling Oost-Brabant 2865 j.d.

Henri, Pieter en Geert de Lau

De Eerselse bakkersfamilie De Lau zette onder leiding van vader Henri een ware stunt neer: ze klokten op een afstand van bijna 380 km. drie duiven in korte tijd en winnen 1, 2 en 4 in het afdelingsconcours.

JOHAN VAN BOXMEER - 2e Nederlandse Olympiadeduif jong Nitra

Johan van Boxmeer

Sint-Oedenrode – In de volksmond beter bekend als “Rooi”, behoort tot “het groene hart van de Meierij”, een streek rondom ’s Hertogenbosch. Het dorp is matig verstedelijkt en telt bijna 18.000 inwoners.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.