JOL

YVES VAN DE POEL - Nat. Limoges 6838 jaarse

Yves Van de Poel

Het afgelopen weekend had Yves Van de Poel nationaal de snelste van alle 13.727 Limogesvliegers op zijn hok.

HERMANS-BONNE - 1e Nat. Argenton 11.184 jaarse

Hermans-Bonne - Wim Bonné

Wim Bonné weet ons te vertellen dat ze de laatste vijf jaar telkens een provinciale palm konden winnen op een nationale vlucht. Nationaal winnen was echter nog nooit eerder gebeurd. 

MARNIX LEUTENEZ - 1e Nat. Tulle 7883 oude

Marnix Leutenez

Marnix Leutenez, een prille tachtiger met reeds heel wat duivenervaring en daarmee gepaard een mooi palmares tijdens zijn meer dan 40-jarige melkersloopbaan. Zijn winnende duif op Tulle was tevens snelste van de snelste van 13.634 duiven!

ANDRE & JIMMY VERLAENEN - 1e Nat. Poitiers 9015 oude

Andre & Jimmy Verlaenen

Altijd fijn wanneer we met een vluchtwinnaar een minder bekende of kleine liefhebber aantreffen. Zoals deze week op Vivonne, oorspronkelijk Poitiers, waarop André en Jimmy Verlaenen de beste oude duif van de wedstrijd op hun hok hebben.

LEO & GERRY DOCKX - 1e Nat. Argenton 17.673 jaarse

Leo & Gerry Dockx

De hele familie Dockx is betrokken bij de duivenhobby. Ze doen het met overgave en als ze dan af en toe nog eens een weekend als dit mogen beleven, geeft dat een hoop extra energie!

WIM STORMS - 1e Nat. Kampioen Grote halve fond jonge 2023

Wim Storms

Heel wat jonge liefhebbers van om en rond de veertig, houden in Berlaar met veel enthousiasme de duivenhobby levendig. Zoals Wim Storms, een melker die ook onder de noemer van deze ‘youngsters’ kan geplaatst worden.

MICHAEL SCHMELL - 1e Internationale Zware Fond Gouden Duif 2023

Michael Schmell

Vanaf het moment dat Michael zijn eerst stappen op de zware fond heeft gezet, wisten omstaanders dat het hier geen eendagsvlieg betrof. Waarschijnlijk zit het bij hem niet alleen in de genen maar heeft hij het bovendien in de vingers...

PIERRE PHILIPPENS - 1e Nationaal Kampioen snelheid jonge duiven 2023

Patrick Philippens

Reeds diverse malen werd door ons weekblad bij Patrick aangedrongen voor een reportage, doch telkens hield hij de boot af. Nu dat het leven wat minder hectisch voor hem geworden is en alles zijn normale gang lijkt te gaan, stemde hij in om zijn verhaal te doen, en redenen daarvoor zijn er genoeg!

JOS QUIX - 1e Nationale Asduif kleine halve fond jonge 2023

Jos Quix

Nadat we voor de nat. asduif grote halve fond bij de jonge duiven naar het oosten van Limburg dienden af te zakken, mogen we voor de kleine hafo bijna dezelfde richting uit. Het is de streek waar Jos Quix opgroeide van kleine duivenmelker aan vaderszijde, tot succesvol duivensporter. 

BORMANS-THIJS - 1e Nationale Asduif grote halve fond jonge 2023

Bormans-Thijs

De reden waarvoor we ons vandaag naar de vallei van de Maas begeven, mag gerust uitzonderlijk worden genoemd. We kunnen het ons niet onmiddellijk herinneren wanneer iemand uit deze contreien de titel van nationale asduif tot de zijne heeft kunnen maken. 

页面

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.