PASCAL MOLLE - 1e NAT. BOURGES 14.571 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Mettet – Mettet is een gemeente in de provincie Namen ... halverwege tussen de stad Namen en Charleroi ... telt zo’n 12.000 inwoners ... en twee duivenmelkers ! Het Ardeens dorpje ontvangt sinds jaar en dag de “Superbiker” ... een van de belangrijkste motor evenementen van het jaar in België ... en is het Mekka van de motor freaken !
Pascal Molle (44) ... een “no nonsens” melker die als onderhoudsman in het Atheneum van Philippeville werkt ... lukte sinds 1992 een indrukwekkend palmares en dat met eerder bescheiden middelen en weinig vrije tijd. Hij haalde een eerste keer op overtuigende wijze de kranten toen hij in 2009 de titel van 1e Nat. Asduif Grote Halve Fond aan zijn palmares toevoegde. Zijn nationale overwinning op Bourges 2012 tegen 14.571 jaarlingen kan dus moeilijk een toevalstreffer genoemd worden !
Pascal Molle bouwde zijn kolonie op met duiven van A. Vouche, Hanzinne ... Michel Testa, Vitrival... Etienne Devos, Deerlijk ... uitwisseling met Gino Clicque, Waregem ... Pierre Mathijs, Hamont-Hachel ... en André Allemeersch, Pottes (dochter van 3e Nat. asduif).
Hij vatte het seizoen 2012 aan met een ploeg van 35 weduwnaars ... 70 jonge duiven ... en 20 koppels kwekers. Nationaal winnaar is "Hamilton" B11/8007344 ... een kleine blauwe ranke doffer... goed gespierd... en hij heeft momenteel 3 pennen gestoten.
" Hamilton" werd begin maart gekoppeld en mocht 8 dagen broeden. In 4 etappes werd hij opgeleerd met de wagen... vervolgens Nanteuil ... enkele keren de halve fond en zo naar Bourges. Bij het inkorven komen doffer en duivin altijd samen.
De weduwnaars worden in principe iedere week gespeeld op de grote halve fond... maar voor Bourges werd er een uitzondering gemaakt. De duiven kregen een lastige Jarnac te verwerken en er werd besloten ze het weekend voor Bourges te laten rusten. Een wijze beslissing zo bleek achteraf want hij trok met "Hamilton" het grote lot !
Bij thuiskomst van een wedstrijd wordt er op zaterdag superdieet + elektrolyten in het drinkwater verstrekt. Vanaf zondag tot aan de inkorving wordt het dan "volle bak" sportmengeling.
Medisch worden de zaken ook eenvoudig gehouden. Voor aanvang van het seizoen werd er behandeld tegen wormen en coccidiose. Voor aanvang van het vliegseizoen stond er een 7-daagse "kuur" tegen trichomonas gepland... in de loop van het seizoen wordt er om de maand gedurende 3 dagen behandeld tegen tricho. Tegen luchtwegeninfecties werd er 1x behandeld gedurende 3 dagen.
En "Hamilton" heeft zijn naam echt niet gestolen. In navolging van de supersnelle F1-piloot liet hij achter zijn naam 1613,99 m afdrukken ! Ruim voldoende om het hele deelnemersveld van 58.069 Bourgesvliegers op ruime achterstand te fietsen !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.