F. & .J. VANDENHEEDE - 1e Nat. Libourne oude + jaarse

Onderwerp: 

Samen uit, samen thuis. Het is gemakkelijker geschreven dan gedaan. Zeker op een wedstrijd als Libourne afgelopen zaterdag. Eindelijk kregen veel melkers waar ze al maanden om schreeuwen... een echte zomerdag met heldere lucht en wind op de snaveltjes.
Ook Freddy en Jacques Vandenheede zaten op het puntje van hun tuinstoelen te wachten op wat komen zou... hun duiven hadden het knap gedaan op La Souterraine. 5e en 12e nat. met de twee sterjaarlingen op kop en nog een resem andere vroege prijzen.
Jacques: “Tegenwoordig volgt wellicht iedereen de vroege aankomsten op internet. We hadden juist gekeken en gelezen... Libourne: nog geen meldingen bekend... toen twee duiven over het huis kwamen aanvliegen... ze kwamen uit het westen, vielen op de plank en gingen vlot binnen... op zo’n moment gieren de zenuwen door je lijf... dat moest Libourne zijn want er was niks meer achter van La Souterraine.. we hadden 58 duiven mee, meestal duivers maar ook een enkele duivin... in de prognoses winnen we 1e, 8e, 10e, 11e nat. tegen 6.646 oude en 1e tegen 6.128 jaarse.”
Freddy : “Van zo’n uitslag durf ik zelfs niet dromen... zelfs al neem je de twee eerste nationaal weg... dan nog is het knap gevlogen... we hadden 22 oude mee.. dat is onze fondploeg... deze ploeg vloog tot nu toe Noyon; Dourdan, Vierzon, Limoges, Cahors en Libourne. De jaarlingen kregen uiteraard een ander programma. Zij vlogen Noyon, Dourdan, Vierzon, Chateauroux en Gueret. De meeste Libournegangers waren wel duivers. Duivinnen spelen we graag iedere week. Als ze een week niet meegaan laten we ze ook geen kortere vlucht vliegen... wel nemen we ze van het kot en lappen op beperkte afstand. Dit om de duif de illussie te geven dat ze op reis geweest is. Maar dat is onze eigen illussie denk ik. We zijn ook de limieten van onze duiven aan het aftasten.. Op Agen viel dat ook mee met 18e en 67e nat. tegen 5283 jaarse (2 mee).”
Freddy: “Toen het nieuws bekend geraakte werd het hectisch. Ik heb weinig slaap gehad de laatste nachten. En ’s morgens moet je er vroeg bij zijn voor de duiven. De kwekers zitten bij Jacques en de vliegers bij mij. Met die duiven bezig zijn geeft adrenaline. En de duiven geven al onze inspanningen dubbel en dik terug. Want Libourne... dat is een droom die werkelijkheid wordt.”
Blijft die éne allesverterende vraag. Wat blijft er nog over om van te dromen voor Jacques en Freddy Vandenheede na stunts als 1e nat. Bourges 27506 oude duiven 2009 (nationale winnaar Libourne jaarse is kleinkind), 1e nat. Bourges 22499 jaarse 2009 (zelfde dag maar 2 sec. later), 1e nat. Argenton 2010 (zwaar), 1e nat. Tulle 2011 (zwaar), 1e nat. Narbonne 2012, 1e nat. algemeen kampioen KBDB 2012 enz.
Freddy : “Het antwoord zal je misschien verbazen. Goed met de duiven spelen, of dat nu Bourges (433 km) is of Libourne (723 km), dat is voor mij voldoende. En voor Jacques ook.”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.