RUDI DESAER - 1e NAT. SOUILLAC 7756 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Ruiselede - Na het overlijden van vader vorig jaar kwam Rudy alleen aan het roer van de kolonie te staan en dat leek niet meteen een eenvoudige taak. Maar de vliegploeg van 2012 kwam geweldig uit de startblokken en opende met de blitse nationale overwinning uit Limoges van topdoffer "Jens". Maar de West-Vlaamse flyers  hadden nog meer in hun mars. Ook op nationaal Souillac van afgelopen weekeinde haalde "Antonio" met heel veel panache de nationale zege naar Ruiselede !
Toen vader Antoine in 1970 de kolonie van zijn vader overnam werd het een volledige nieuwe start met voornamelijk duiven van Gebr. Stiens, St. Pieters-Leeuw... en Leon Declercq, Assenede. Toen Rudy in 1990 met zijn vader tandem vormde wilde hij de kolonie op een iets hoger niveau tillen. Er werden duiven bijgehaald van Lucien Verstraete, Deinze en die deden het voortreffelijk tot 450 km. Maar Rudy wilde nog een stapje verder en in 1995 ging het richting Gaby Vandenabeele. Er werden duiven gehaald uit het beste wat de Dentergemse kampioen onder de pannen had zoals de “Wittenbuik”... de “Stier”... de “Favoriet”... de “Limoges”... en “Den As”. Met deze duiven ging het volle kracht vooruit... en ze konden hun mannetje staan van 100 tot 800 km. Momenteel bestaat de basis van de kolonie voor 90 procent uit duiven van Gaby Vandenabeele ... aangevuld met enkele duiven van Rik Cools... Gino Clicque...Gyselbrecht-Madeira... en Vancauwenberghe-Ally.
De weduwnaars worden rond Nieuwjaar gekoppeld... er wordt normaliter 8 dagen gebroed... en daarna worden de duiven opnieuw gescheiden. Maar gezien speciale omstandigheden werd er dit jaar wel aan winterkweek gedaan. De tweede koppeling volgde einde maart... en na 2 à 3 dagen broeden begon het nieuwe seizoen. In zo’n 4 à 5 etappes werd er opgeleerd tot 20 km... daarna Moeskroen met de verenigingsmand ... 2x Arras... 3x Clermont... prov. Chateauroux... en verder het nationaal programma. De doffers worden om de twee weken gespeeld.
Rudy speelt het klassieke weduwschap in de meest eenvoudige vorm. Bij het inkorven wordt er in principe geen duivin getoond en na aankomst van een wedstrijd blijven doffer en duivin 10 minuten samen bij aanvang van het vliegseizoen... tot 1,5 u op het einde van het seizoen. Bij de inkorving van de laatste wedstrijd van het seizoen krijgen de weduwnaars reeds ’s morgens hun duivin in hun nestvak.
Maar omdat Limoges pas op maandag gelost werd kregen alle doffers vorige weekeinde hun duivin in hun woonbak en dat moest voor "Antonio" dan toch wel een speciale stimulans geweest zijn.
Piet Blancke neemt het medisch luik voor zijn rekening. Tijdens het vliegseizoen wordt het “drie weken schema” gevolgd. De eerste week wordt er 2 dagen behandeld tegen trichomonas ... afwisselend met capsules van de dierenarts... Tricho Plus... of Flagyl. De tweede week wordt er twee dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties... en ook hier wordt er regelmatig van product gewisseld. De derde week onderzoekt de dierenarts de duiven op coccidiose... indien nodig wordt er behandeld... bij een negatieve diagnose wordt er dan deze week geen enkel medicijn toegediend. De dag voor de inkorving krijgen alle duiven oogdruppels toegediend.
Rudy is dit seizoen al aan zijn 25e overwinning toe. Maar na de nationale overwinning van "Jens" op Limoges zorgde "Antonio" B10/3020860 met de nationale zege uit Souillac voor het tweede hoogtepunt van het seizoen 2012. Hiermee schaart Rudy zich bij het selecte kransje van melkers die twee nationale overwinningen lukten in één seizoen !
De nationale winnaar is een geschelpte doffer uit de middelmaat die reeds 4 pennen gestoten heeft. Volgens Rudy een teken van een uitstekende conditie. Hij is bovendien goed gespierd... heeft een perfecte vleugel met korte voorarm... en is een kalme duif die ook op de snelheidswedstrijden zijn mannetje kan staan. Zijn moeder is de beste kweekduivin van het hok. Toen Rudy in 2010 Nationaal Kampioen Fond werd gebeurde dat met twee zoons van haar. Een zoon werd trouwens 4e Nat. Asduif Fond 2010.
Wedden dat we Rudy dit jaar op heel wat podia zullen tegen komen !

B10-3020860 "ANTONIO"
1e Nat. Souillac  7756 d.
 142e Nat. Cahors  8348 d.
 204e Nat. Limoges  13.781 d.
 1519e Nat. Brive  11.130 d.
 41e Prov. Chateauroux 3486 d.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.