RUDI DESAER - 1e NAT. LIMOGES 13.789 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Ruisrlede - Antoine en Rudy Desaer onderstreepten de kwaliteiten van hun fondkolonie door in 2010 met veel brio het Nationaal Fondkampioenschap K.B.D.B. te winnen ! Na het overlijden van vader vorig jaar stond Rudy er nu alleen voor en dat leek niet zo meteen een makkelijke opgave. Maar de vliegploeg van 2012 zorgde voor een onwaarschijnlijke prestatie op de openingsvlucht van het fondseizoen en "New Jens" schreef met heel veel panache de nationale overwinning uit Limoges op zijn naam.
Wijlen vader Antoine had in 1970 bij het overlijden van zijn vader de duivenliefhebberij overgenomen. Die stelde toen eigenlijk niet zoveel voor want grootvader speelde met slechte duiven... en dan lukt het uiteraard nooit. Het werd eigenlijk een volledig nieuwe start... en dat gebeurde voornamelijk met duiven van Gebr. Stiens, St. Pieters-Leeuw... en Leon Declercq, Assenede.
In 1990 kwam Rudy mee aan het roer van de kolonie... en als jonge ambitieuze melker wilde hij de kolonie op een iets hoger niveau tillen.
Er werden duiven bijgehaald van Lucien Verstraete, Deinze... en die deden het lang niet slecht tot 450 km.
Maar ze wilden ook een stapje verder... en in 1995 ging het richting Gaby Vandenabeele. In eerste instantie werden er 10 duiven gehaald ... uit het beste wat Gaby onder de pannen had... de “Wittenbuik”... de “Stier”... de “Favoriet”... de “Limoges”... “Den As”. Met deze duiven ging het volle kracht vooruit... en ze konden hun mannetje staan van 100 tot 800 km. Momenteel bestaat de basis van de kolonie voor 90 procent uit duiven van Gaby Vandenabeele ... aangevuld met enkele duiven van Rik Cools... Gino Clicque... en Gyselbrecht-Madeira.
De weduwnaars worden rond Nieuwjaar gekoppeld... er wordt 8 dagen gebroed... daarna worden de duiven opnieuw gescheiden... de tweede koppeling volgt einde maart... en na 2 à 3 dagen broeden begint het nieuwe seizoen.
In zo’n 4 à 5 etappes wordt er opgeleerd tot 20 km... daarna Moeskroen met de verenigingsmand ... 2x Arras... 3x Clermont... prov. Chateauroux... en daarna nationaal Limoges. Het nationaal fondprogramma is het hoofddoel en de doffers worden om de twee weken gespeeld.
"Wij spelen het klassieke weduwschap in zijn meest eenvoudige vorm. Bij het inkorven wordt er in principe geen duivin getoond en na aankomst van een wedstrijd blijven doffer en duivin 10 minuten samen bij aanvang van het vliegseizoen tot 1,5 u aan het einde van het seizoen. Er wordt niet echt gezocht naar extra-motivatie... maar voor de inkorving van de laatste wedstrijd van het seizoen krijgen de weduwnaars reeds ’s morgens hun duivin in hun nestvak.
Piet Blancke neemt het medisch luik van onze duivenliefhebberij voor zijn rekening. Tijdens het vliegseizoen wordt het “drie weken schema” gevolgd. De eerste week wordt er 2 dagen behandeld tegen trichomonas... afwisselend met capsules van de dierenarts... Tricho Plus... of Flagyl. De tweede week wordt er twee dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties... en ook hier wordt er regelmatig van product gewisseld. De derde week onderzoekt de dierenarts de duiven op coccidiose... indien nodig wordt er behandeld... bij een negatieve diagnose wordt er dan deze week geen enkel medicijn toegediend. De dag voor de inkorving krijgen alle duiven oogdruppels toegediend.
Het werd effenaf een schitterend weekeinde voor Rudy Desaer want zowel op nationaal Limoges als op nationaal Chateauroux werd een knappe prestatie afgeleverd. Op Limoges had hij 13 duiven in de korf en regionaal werd dat 1, 2, 6, 8, enz. tegen 221 d en nationaal tegen 13.781 oude duiven scoorde hij 1e en 18e ! Op regionaal Chateauroux tegen 157 oude werd het 1, 2, 3 en 31e en 36e nationaal tegen 13.789 oude duiven. Op regionaal Chateauroux tegen 197 jaarse werd het 1, 2 en 43e nationaal tegen 15.894 jaarlingen ! Of een kolonie waar de topconditie duidelijk aanwezig is. Het weekeinde voor Limoges en Chatearuoux werd er niet gespeeld maar werden de weduwnaars gelost op 15 km.
Rudy is dit seizoen al aan zijn 15e overwinning toe maar deed dit weekeinde toch een merkaardige vaststelling ! Hij speelde een knappe uitslag op provinciaal Chateauroux West-Vlaanderen van voor een paar weken... 20 op 24 ! De eerste 4 duiven op nationaal Limoges en nationaal Chateauroux misten alle vier op die provinciale Chateauroux !
Winnaar van de dag is "New Jens" B10/3020896 ... een mooie geschelpte doffer... goed gespierd... en met een perfecte vleugel. Een doffer die eerste prijzen van vitesse tot fond in de vleugels heeft !

B10-3020896 "NEW JENS" - pedigree
1e NAT. LIMOGES 13.789 oude 2012

 

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.