PATRICK MARIJNISSEN – 1e Nat. Gien Sector 1, 11.848 d.

Liefhebber: 

Fijnaart – Nadat de Derby der Junioren een week werd uitgesteld, klokte Patrick Marijnissen (38) jaar op zaterdagmiddag 3 september om 14.20 uur zijn eerste duif vanuit Gien.

Patrick Marijnissen is woonachtig in het noorden van Brabant in het plaatsje Fijnaart. Hij woont hier samen met zijn vrouw en dochter van 17 jaar. Doordeweeks runt hij zijn eigen transportbedrijf.
Patrick is nu drie jaar met duiven aan het spelen, eerst waren het sierduiven maar al snel werden het postduiven. Hij woont pas sinds oktober op het adres waar de winnares arriveerde. Het huidige woonadres ligt midden in een polder met aardappelvelden. Deze worden wekelijks bespoten tegen ziektes. Patrick ziet dat zijn duiven hieronder lijden, ze hebben dan twee tot drie weken “vormverlies”. Afgelopen week gebeurde dit weer, en Patrick besloot om zijn ploeg jonge duiven in manden te zetten en in de woonkamer te plaatsen om dit te voorkomen. De jonge duiven werden  na 3 tot 4 uur weer op het hok gezet.

Op zijn hok heeft Patrick 17 kweekkoppels, 15 oude vliegduiven en nog 21 van de 54 jonge duiven. Deze 21 jonge duiven heeft hij allemaal gespeeld op de nationale Gien. Het duivinnetje 16-3619644 arriveerde als 1e op het hok van Patrick. Met een snelheid van 1422 mpm was ze de 1e van sector 1 tegen 11.848 duiven. De vader van 16-3619644 is de “Sylvia’s Boy” (direct Jan Hooymans uit “Nole” (zoon van “Harry” x “Dochter Harry”) x “Dirkjes Dreamgirl” (uit “Broer Daydream” Koopman x “Zus Harry”). De moeder komt uit ‘’Red Buster’’ (M. Rommers uit de kruising Heeren x Beute) x NL09-096. Na deze prachtige prestatie heeft de duivin 16-3619644 de naam “Giena” gekregen.

Patrick speelt de jonge duiven op weduwschap. Voor het inkorven van de vluchten mogen zij een half uur bijeen. Bij aankomst mogen de duiven het aantal vlieguren bij elkaar, voordat zij weer op weduwschap gaan. De jonge duiven worden 1x per dag getraind. Dit gebeurt als Patrick thuiskomt van zijn werk, dit is rond 20:00 uur. Twee weken voor de nationale Gien, heeft Patrick zijn jonge duiven ploeg elke dag 20 km weggebracht. Om de duiven te motiveren, wordt er elke week door Patrick wat extra’s toegepast in de kooi. Bijvoorbeeld door het openen van bakken, of het plaatsen van 1 of meerdere broedschalen. Patrick voert zijn jonge duiven het gehele jaar door Beyers Galaxy sport. Hij voert zijn jonge duiven op naar de vlucht toe. Verder krijgen zijn jonge duiven nog snoepzaad en pinda’s.
Op medisch gebied gebruikt Patrick veel van Belgica de Weerd. Zo gebruikt hij bij thuiskomst van de duiven 1 1/2 dag Belgasol. De dag daaropvolgend B.S. en de dag voor inkorven kuurt hij tegen de koppen.

Nogmaals proficiat met deze knappe prestatie. Wij wensen Patrick nog veel succes de laatste weken.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.