Mededelingen van de KBDB 6 mei

Onderwerp: 

KBDB MededelingGezamenlijke mededeling van de NPO en de KBDB naar aanleiding van hun overleg van heden (07/05/2021)

De KBDB en de NPO zijn het met elkaar volstrekt eens dat Nederlandse duiven alleen met een Nederlandse vergunning in België kunnen worden gelost. Het verhaal dat deze duiven op basis van een Belgische vergunning kunnen worden gelost is volstrekt onjuist. De NPO en de KBDB zullen er samen op toezien dat zowel de Nederlandse als de Belgische reglementen onverkort worden toegepast. Indien overtredingen worden geconstateerd zullen maatregelen worden genomen zowel tegen de organisatoren als de individuele deelnemers.

In de loop van volgende week zal er verder worden gecommuniceerd over de andere onderwerpen dewelke aan bod kwamen tijdens dit gezamenlijk overleg.

De KBDB dankt het bestuur van de NPO voor de constructieve samenwerking.


MEDEDELING VAN DE KBDB aangaande de NEDERLANDSE LOSSINGEN in FRANKRIJK
OPGEPAST!!!

Wij wensen onze liefhebbers te waarschuwen voor het feit dat er morgen (07/05/2021) Nederlandse lossingen zullen plaatsvinden vanuit Frankrijk!
Gelieve hiermee rekening te willen houden.
Er worden al zeker lossingen uitgevoerd vanuit Fontenay-sur-Eure en Dizy le Gros. Over Pontoise bestaat actueel nog geen zekerheid.


Mededeling van de KBDB aangaande de individuele lossingen in Frankrijk

Gelieve te noteren dat, ingevolge versoepelingen van de Covid-19 maatregelen in Frankrijk, opnieuw de mogelijkheid wordt geboden om, mits een individuele lossingsvergunning (dewelke kan worden afgeleverd aan de grensliefhebbers), duiven te lossen in Frankrijk.

De reeds door de Franse federatie afgeleverde individuele lossingsvergunningen werden gisteren aan de betrokken liefhebbers toegestuurd.


Mededeling ter attentie van onze liefhebbers – spoedoverleg NPO

 

Op vraag van onze Nationale Voorzitter komt er nog deze week een spoedoverleg met de verantwoordelijken van de NPO en het bestuur van de KBDB.

 

Op de agenda staan volgende punten:

  • Wildlossingen
  • Lossingen op niet-officiële lossingsplaatsen
  • Onverantwoord lossen
  • Communicatie tussen NPO en KBDB over de lossingen van wedstrijden

Wij moeten “onze” reisduiven beschermen en hiervoor dient dringend een oplossing te worden gevonden. Communicatie tussen beide federaties is hiervoor de enige oplossing!

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.