GEVAERT-VANSCHOORISSE - 1e Nat. Argenton 7041 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Ronse - Ook voor de tandem Jean-Pierre Gevaert en Carine Van Schoorisse waaide de nationale driekleur afgelopen weekeinde hoog boven Ronse. Een schitterende bekroning voor een moeilijk seizoen dat de laatste weken toch nog in de plooi viel.
De kolonie van de tandem Gevaert-Van Schoorisse werd voornamelijk opgebouwd met duiven van André Dierickx, Rumbeke (70 %)... Maurice Delaere & Zn, Anzegem... en Jo Schutjes (NL).
Begin 2012 werd er gestart met een ploeg van 24 duivinnen en 30 doffers die op totaal weduwschap gespeeld werden... 115 jonge duiven... en 24 koppels kwekers. Het noodlot sloeg voor de eerste keer toe op Ecouen (200 km) en op deze rampvlucht werden 10 duiven (oude/jaarse) verspeeld. Ecouen was de enige vlucht die toen op zondag gelost werd... en dit met rampzalige gevolgen. Het betekende ook dat de vliegploeg voor lange tijd volledig ontredderd was en dat zowel doffers als duivinnen pas bij de inkorving voor Bourges terug volledig in orde waren.
Winnares Argenton jaarlingen is het "Raketje" B11/4207277... een duivin die in 2012 een knap palmares kan voorleggen en voor wie de nationale zege op Argenton jaarlingen "de" bekroning van de carrière wordt ! Het is een klein geschelpt duivinneke dat zeer gehecht is aan haar nestje. Wanneer de doffer zit te broeden zit zij steeds half op de nestschotel... klaar om zelf op de eitjes te gaan zitten. Zij heeft momenteel 3 pennen gestoten.
Eind november trokken de duivinnen twee jongen groot... er volgde een tweede koppeling waarbij de partners slechts 5 dagen samen kwamen... er werd opgeleerd en met het totale weduwschap begon ook het seizoen 2012. Omzeggens iedere week gingen de duivinnen de mand in (winnares 16 keer gespeeld) en het weduwschap werd rond 14 juli gestopt. Er werd met een nestje begonnen... en de koppeling werd zo gepland dat er voor nationaal Argenton jongen van 7 dagen in de schotel lagen.
En geloven of niet... dit was het eerste jaar totaal weduwschap voor de tandem Gevaert-Van Schoorisse... en dus de eerste keer dat er met duivinnen gespeeld werd. Ze kregen onderdak op schabjes op twee kleine hokjes naast elkaar... trainden maar één keer 's morgens vroeg... liepen op het broedhok binnen (rotatiesysteem)... en na het eten verhuisden ze opnieuw naar die 2 kleine hokjes. Wanneer er problemen opdoken met onderling paren verhuisden de paarlustige dames naar het ander hokje... en dat gebeurde ook met het "Raketje" !
Er werd bijna alle dagen "Gerry Pus" (dieet) gevoederd en slechts de laatste 4 maaltijden werd het "Champion Plus" (vliegmengeling). Voor de vroege koppeling werd er door de dierenarts een lichte besmetting van trichomonas vastgesteld maar niet behandeld. Voor aanvang van het vliegseizoen werd er 5 dagen behandeld tegen trichomonas en 6 weken geleden werd er voor Bourges een trichopilletje door de strot geduwd. In die periode werd er ook gedurende 5 dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties met een combinatie van Soludox en Suanovil.
En zoals zo dikwijls goed bloed liegt niet ! Het "Raketje" gaat hoog scoren (0,8 %) in het nationaal kampioenschap Grote Halve Fond... en haar vader vloog in zijn carrière maar eventjes 10 eerste prijzen ! Moet er nog zand zijn ?

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.