FREDERIK EVERAERT – 1e Nat. Brive 5925 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Zwijnaarde – Frederik Everaert (45) is slager van beroep en hij is aan een goed seizoen 2016 bezig. Dit seizoen won hij reeds de 1e provinciaal Limoges oude maar een nationale overwinning ontbrak nog op zijn palmares. Afgelopen weekend werd komaf gemaakt met dit hiaat en hij werd de nationale winnaar Brive tegen 5925 jaarduiven.

Frederik Everaert met de winnaar.De basis van zijn kolonie werd gevormd met duiven van Noël Lippens, Aarsele... Eric Vermander, Oekene... Antoon Van Landuyt, Vinkt... en Gaby Vandenabeele, Dentergem. Frederik had 6 oude en 9 jaarse in de korf voor Brive en het is zijn 5e getekende jaarse die de nationale palm binnenhaalt.

Onze nationale winnaar komt aan de start van het seizoen met een ploeg van 24 oude en 35 jaarse weduwnaars. Zij worden volgens het klassiek weduwschap gespeeld en met Nieuwjaar lagen ze met jongen in de nestschotel. In maart werden ze een tweede keer gekoppeld en toen werd er nog 5 dagen gebroed.
De nationale winnaar werd na zijn prachtzege omgedoopt tot “De Brive” B15/4122561. Het is een blauwe doffer uit de middelmaat maar eentje dat nogal struis gebouwd is. Hij heeft momenteel al drie pennen gestoten. De jaarlingen presteren goed ten huize Everaert en ook “De Brive” stak dit seizoen al meermaals zijn neus aan het venster. Als jonge duif was hij alleen maar opgeleerd maar hij klasseerde zich goed op Fontenay... prov. Chateauroux... en 2 x Argenton. Frederik was getuige van zijn  formidabele eindjump maar was verrast door zijn vroege aankomst en de spoetnik lag nog niet open.

De vliegploeg wordt normaal om de 14 dagen gespeeld. Na aankomst van een wedstrijd wordt er twee dagen “Gerry Plus” + “Gaby Vandenabeele-mengeling” met biergist gevoederd. Daarna wordt er overgeschakeld op ‘s morgens een mengeling van 3 soorten vluchtmengeling en ‘s avonds “Gerry Plus” + “Gaby Vandenabeele-mengeling”. De laatste drie dagen wordt er dan “volle bak” opgevoederd met maïs. De vliegploeg wordt steeds voor de aanvang van de training gevoederd.
Vorige week kregen de vliegduiven 1/4 Flagyl opgestoken en dat gebeurt zo om de 4 à 5 weken. Ook krijgen de duiven bij thuiskomst anderhalve dag B. S. over het voeder. In het voorjaar werd er ook behandeld tegen luchtweginfecties. Een maand geleden werd deze kuur gedurende drie dagen herhaald.

Frederik is aan een knap seizoen bezig... maar dit is toch “top of the bill” !

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.