DAVY TOURNELLE - 1e NAT. LA SOUTERRAINE 4698 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Rummen - Een jonge melker, uitstekend geholpen door vader en moeder, die ondertussen al de smaak van de nationale overwinning te pakken heeft. In 2007 zorgde DavyTournelle (28) voor een zeldzaam exploot door op nationaal Bourges zowel de overwinning bij de oude duiven ("Cheyenne") als bij de jaarlingen ("Julie") voor zijn rekening te nemen. Vorige zaterdag schreef hij met veel panache de nationale overwinning uit La Souterraine tegen 4698 oude duiven op zijn palmares.
De basis van de kolonie Tournelle wordt gevormd met het "oud soort" van vader Patrick... aangevuld met de namen M. & G. Casaert, Néchin ... Gommaire Verbruggen, Kaggevinne ...
Guido Loockx, Tessenderlo ... Harm Vredeveld, Coevorden ... Clement Robben, Herk-de-Stad... en Wed. Smeulders, Bekkevoort (1e Nat. Limoges 2jaarse).
De ploeg voor 2012 omvatte 60 duivinnen en 50 doffers (20 oude + 90 jaarse) die op het klassiek weduwschap gespeeld werden. Zowel doffers als duivinnen werden niet vroeg gekoppeld. Na einde seizoen blijven ze op het hok... er komen volières voor de hokken ... en ze komen niet meer los. Dus overdag in de volière... 's nachts op het hok.
Begin maart komen doffers en duivinnen 10 dagen samen met hun partner en er wordt gestart met opleren. In zo'n 10 tot 15 etappes gaat het naar 80 km ... dat is zeer belangrijk voor de conditieopbouw en de laatste week van het opleren gaat het dagelijks tot 80 km. Eens opgeleerd worden de duiven tussendoor niet meer weggebracht. Dan wordt het 2x Momignies ... Soissons ... Nanteuil ... Toury... Vierzon ... Bourges... en vervolgens vliegen zowel doffers als duivinnen iedere week een wedstrijd van ca. 500 km. Na Bourges II bleven de duivinnen samen met hun partner... er volgde een week rust... dan Soissons... Toury... en La Souterraine. Het merendeel van de duivinnen ging de mand in voor La Souterraine op het kippen van de eieren. De doffers vlogen de week voordien hun laatste wedstrijd van het seizoen uit Blois.
Winnares is <B>"Lily" B11/2067722<B> ... een duivin uit de middelmaat... een mooi duifje dat momenteel 4 pennen gestoten heeft.
Belangrijk in de duivenliefhebberij van Davy Tournelle is dus de zorg die besteed wordt aan het opleren van zowel oude als jonge duiven. Ander belangrijk item is de regelmaat van de verzorging... om 5.15 u kraait in de zomer de haan en verzorging en training gebeurt op de minuut !
Er wordt ook minutieus gevoederd...zaterdag bij thuiskomst en zondagmorgen "volle bak" van twee soorten sportmengelingen. Zondagavond "Vandenabeele" mengeling... of nog eens "volle bak" sport na een zware wedstrijd. Maandag en dinsdagmorgen 50 % Vandenabeele + 50 % sportmengeling... dinsdagmorgen al 100 % sportmengeling wanneer er een zware vlucht voorzien wordt. Van dinsdagavond tot en met donderdag (inkorving) 100 % sportmengeling. Op dinsdagavond 4 pinda's... en op woensdagavond zoveel pinda's als ze lusten.
Als voedingsupplementen "Frutin"... suikerextract van peren... appelen... en aardbeien... over het voeder. "Tarsin"... een natuurproduct voor de spieropbouw. Verder op maandag Zell-Oxygen + Tarsin... op dinsdag Zell-Oxygen + Enterodox (probiotica).
Maandelijks staat er een controle gepland bij dierenarts Raf Herbots. In het voorjaar wordt er 10 dagen behandeld tegen paratyfus met Endoprim... maar zonder inenting. Voor aanvang vliegseizoen wordt er 7 dagen behandeld tegen luchtwegeninfecties met Linco Spectin + Soludox en staat er ook een behandeling van 5 dagen tegen tichomonas gepland (over het voeder) Verder in de loop van het seizoen... iedere week / om de twee weken... wordt een Belgamagix... of een pilletje van dierenarts Schroeder of Raf Herbots opgestoken. Op advies van de dierenarts werd er ook 3 x drie dagen behandeld met Suanovil tegen luchtwegeninfecties. Voor de inkorving van La Souterraine werd er drie dagen behandeld met Linco Spectin.
En vooraleer we het vergeten ook nog een serieus woord van dank aan verzorger Roger Breels die er ook iedere morgen staat om te helpen bij de verzorging van de duiven. Een ding hebben we in Rummen zeker geleerd... goed spelen met duiven gaat zeker niet vanzelf !

B11-2067722 "LILY" -
 1e NAT. LA SOUTERRAINE 4698 oude

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.