BR-VI-MA DEGAND - 1e & 2e Interprov. Vierzon 6377 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Ligne – Ligne is een deelgemeente van Ath in de provincie Henegouwen en daar moesten we heen om de interprovinciale winnaar Bruno De Gand (53) op de praatstoel te krijgen. Bruno is beenhouwer in het dorpje Ligne dat amper 1000 inwoners telt. In zijn duivenliefhebberij wordt hij bijgestaan door zijn kleinzoon Victor en zijn vriend Marvin. Vandaar de naam Br-Vi-Ma Degand op de duivenuitslagen.

De ruime kolonie heeft als basis duiven van Casaert-Senechal, Russeignies; Joost De Smeyter, Melden en Germain Imbrecht, Bornival (2 jaar). Bij deze een woordje van dank aan Sebastien Casaert van wie het leeuwenaandeel van de duiven komt en die de mentor is van deze kolonie. Ook een dankbetuiging aan “good old” Germain Imbrecht, die soldaat was met vader Emiel De Gand, en die nu nog steeds een vriend des huizes is van zoon Bruno De Gand.

Deze dubbele overwinning uit Vierzon is niet het eerste wapenfeit van de kolonie Degand. Eerder al werd de 5e nat. Agen gewonnen en ook de zone-overwinningen uit Libourne, Souillac en Tulle sieren het palmares.
Br-Vi-Ma Degand komt aan de start van het seizoen met 65 weduwnaars en er wordt voor het eerste jaar met 7 duivinnen gespeeld. Op Vierzon had men 33 weduwnaars in de korf waarvan er 22 prijs wonnen en de interprovinciale overwinnaar was de 6e getekende. De weduwnaars werden eind november gekoppeld en trokken een jong groot. Eind april was er nog een tweede koppeling (2 dagen samen) en dit om de Corona-perikelen het hoofd te bieden. Bij de inkorving krijgen de doffers noch hun duivin noch hun nestschotel te zien. De duiven kalm inkorven is hier het ordewoord. Na aankomst van een wedstrijd blijven doffer en duivin gemiddeld zo’n 3 u samen. Er wordt 2x daags getraind
De interprovinciale winnaar Vierzon tegen 6377 oude duiven en ook de snelste van het totale contingent van 10.396 duiven is de “Joker” B18/1051157. Het is een blauwe doffer uit de  middelmaat die momenteel nog geen pen gestoten heeft. Het is een kalme duif die ook wel energiek uit de hoek kan komen. Hij won eerder al 19e prov. Aurillac 261 d en 9e Ecouen 241 d. Hij is een broer van de 1e nat. Zone Libourne 1324 d, van de 4e Prov. Issoudun 993 d en van de 2e Interprovinciaal Vierzon 2020 tegen 6377 d.
De 2e interprovinciaal Vierzon 2020 tegen 6377 oude duiven is de “Genko” B18/1051287. Hij won eerder al de 4e Prov. Issoudun 993 d en is ook een volle broer van de “Joker”.
Een groepje van 3 duiven dook naar de spoetnik en stormde als een sneltrein naar binnen. Het waren twee duiven van Vierzon en een laatkomer van Toury. Als voorbereidende wedstrijden werd er Momignies, Pont-St-Maxence en Toury gevlogen.
Na aankomst van een wedstrijd wordt er “Recup” van Beyers gevoederd tot aan de volgende inkorving. Verder zweert Bruno Degand bij de producten van Vincent Schroeder zoals “PH Controle”, “Ropadeno” (electrolyten) en “Oregano”.
Medisch worden de zaken zo beperkt mogelijk gehouden. Voor aanvang van het seizoen werd er 5 dagen behandeld tegen trichomonas. Verder in de loop van het seizoen worden de duiven iedere week gecontroleerd op trichomonas. Er werd nog niks ondernomen tegen luchtweginfecties en dit jaar werd er ook niet behandeld tegen paratyfus.
De volgende opdracht van de vliegploeg wordt Bourges of Limoges. De mand is de voornaamste keurmeester maar duiven met een minder goede vleugel of die niet goed gespierd zijn worden er rap uitgeselecteerd. Als voorbereiding op de volgende wedstrijd wordt alles zo kalm mogelijk gehouden met daarbij het onvoorwaardelijk geloof in de natuurproducten van dierenarts Vincent Schroeder.

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.