VAN HOVE-UYTTERHOEVEN - 1-3-14-20 Prov. Chateauroux 2475 oude

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Putte – Met de provinciale zege uit Chateauroux en tevens de snelste van alle 6677 Antwerpse duiven pakken Gust, Mit en Geert Van Hove hun haast traditionele jaarlijkse provinciale palm... Dit nadat ze op Chevrainvilliers enkele weken geleden ook al (met voorsprong) de snelste van de hele provincie hadden.

Geert : “De duivinnenploeg moest dit weekend een kort vluchtje (Laon 178 km) afhaspelen. Derhalve korfden we de ploeg duivers in voor Chateauroux, hun eerste grote halve fondvlucht met twee nachten mand. De verwachtingen waren daarom niet zo hoog, omdat ik ervan overtuigd was dat deze ploeg (nog) iets tekort zou schieten tegen de duiven die reeds de nationale Bourges en/of de provincials uit Vierzon hadden gevlogen.
Het tegendeel bleek echter waar, want ei zo na wonnen we ook nog de 2e provinciaal, onze tweede duif arriveerde kort achter “Orinoco” maar wou niet binnen komen en verspeelde zo drie kostbare minuten en staat nu een handvol seconden achter de 2e provinciaal als derde. Maar niet getreurd ! 

De ploeg weduwnaars werd gestart einde maart, en haspelden al een tiental vluchtjes af... 4x Momignies (119 km), 4x Noyon/Soissons (200 km) en 3x hafo vanuit Chevrainvilliers. Tot nu toe deden ze het schitterend, want er werd al een tiental eerste prijzen behaald, vaak met minuten voorsprong op de concurrentie.
Volgende week gaan de duivers waarschijnlijk een snelheidsvlucht doen en dan terug naar Nationaal Argenton. De duivinnen gaan nu mee naar Blois en dan normaal gezien ook naar de Nationale Argenton. Als de omstandigheden dan meezitten en we met de hele ploeg kunnen gaan, dan hopen we op het beste. 

De Chateauroux-winnaar is de B15-6097517 “Orinoco” die het als jaarling ook al niet onaardig deed met 12 prijzen. In 2017 won hij al 8 prijzen met de provinciale en vermoedelijk ook zonale overwinning als kers op de taart ! 
Het is een normale duif, een echt vliegtype. Niet groot, niet klein maar alles wat hij moet hebben, een mooie vleugel, een schoon oog... Ik zat te kijken op de trap, en zag hem komen. Hij kwam recht eruit en deed twee tourkes voordat hij binnen ging. Voor inkorving gewoon de bak open, nestschotels erin en zo ingekorfd, niets speciaal dus. Een volle zus van hem won verleden jaar 11e Nat. Tulle 7322 d. en ook al veel prijzen.”

BE15-6097517 "Orinoco"

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.