STEFAN STEENBERGEN - 1e Nat. Chateauroux 33.833 jaarse

Liefhebber: 

Onderwerp: 

Herk-de-Stad – Stefan Steenbergen (55) heeft een patent op nationale overwinningen en de nationale zege op Chateauroux van afgelopen weekend is wellicht een van de mooiste uit zijn carrière. Hij werd niet alleen nationale winnaar bij de jaarlingen maar had tevens de snelste van het totale contingent Chateaurouxvliegers.

Eerder al in zijn carrière won Stefan Steenbergen de 1e Nat. Argenton, 1e Nat. La Souterraine, 1e Nat. Bourges, 1e Nat. Narbonne en nu 1e Nat. Chateauroux. Hij had 12 oude en 34 jaarse in de korf voor Chateauroux en in de Club behaalde hij 24 prijzen. 

Stefan bouwde zijn kolonie op met duiven van Van Camp-Goovaerts, Sint-Katelijne-Waver; Karel Schellens, Kessel (“Nationaal I”); Maurits Voets, Kessel; Gebr. Janssen, Arendonk en Franz Revermann, Nordhorn.

Een kijkje in de hokken.Het team voor 2020 bestaat uit 40 duivinnen, 14 doffers die gespeeld worden op weduwschap en 77 jonge duiven. Stefan speelt het weduwschap met duivinnen met 12 doffers (worden niet gespeeld) voor 40 duivinnen. Een ploeg doffers wordt gespeeld op wedstrijden van 300 km maar volgend weekend gaan er 4 doffers de korf in voor Valence. 

De nationale winnares is de B19/5042610 “Ghost Lady” en met 1812,02 m wordt zij winnares tegen 33.833 jaarse maar is ook de snelste van het totale contingent van 54.633 Chateaurouxvliegers. Het is een blauwe witoogduivin uit de kleine middelmaat die momenteel nog geen pennen gestoten heeft. Het is een attentieve duif en een wringer in de hand. In haar eindrusch vloog ze tot op spoetnik en in haar haast plofte ze neer op de klep.  Als voorbereidende wedstrijden werd er Melun en Salbris gevlogen.

Na aankomst van een wedstrijd wordt ½ rui + ½ kweek gevoederd. Via de firma Natural werden de mengelingen “Steenbergen 1” (lichte mengeling) en “Steenbergen Boost” (sportmengeling met 38 verschillende granen) op de markt gebracht. De eerste dagen wordt er “Steenbergen 1” gevoederd en de laatste 4 voederbeurten wordt het “Steenbergen Boost”. Bij thuiskomst zijn er elektrolyten en Belgasol in het drinkwater.
Stefan verwed zijn kansen vooral op tarwekiemolie, lookolie en biergist. Verder heeft hij ook nog een eigen brouwsel van jenever, look, kandijsuiker en ajuin. De oude duiven drinken hiervan tweemaal per week en de jonge duiven driemaal per week. Vitamines worden sporadisch verstrekt.
De medische begeleiding is in handen van Henk de Weerd. Alle vliegduiven krijgen begin februari een 12-daagse kuur met Parastop. Voor aanvang van het vliegseizoen worden ze via een 7-daagse behandeling met B.S. over het voeder vrijgezet van Trichomonas. Gedurende dezelfde 7 dagen wordt er via het drinkwater behandeld met OrniSpecial en Belga Tai tegen luchtweginfecties.

Bij de inkorving krijgen doffers en duivinnen nooit hun partner te zien en ook geen nestschotel. Na aankomst van een wedstrijd blijven ze in het begin van het seizoen 2 à 3 u samen. Later tijdens het seizoen mogen ze overnachten bij hun partner.

Stefan handhaaft een strenge selectie. Duiven met drie staartprijzen mogen inpakken. De duivinnen trainen 1x per dag een volle twee uur.
Dit werd een zoveelste knappe nationale overwinning van een melker “pur sang”. Want een topmelker met topduiven is Stefan Steenbergen zeker en vast!


B19-5042610 “Ghost Lady”

Auteur: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.